Louis Gossett Jr., primul actor de culoare care a câştigat un premiu Oscar a murit, transmite BBC News.

„Cu regretul nostru sincer confirmăm că tatăl nostru iubit a decedat în această dimineață”, a spus familia lui Gossett într-o declarație de presă.

Citește și: VIDEO-Shakira, concert incendiar în Times Square. Din public, aceasta ar fi fost susținută de noul iubit

„Am dori să mulțumim tuturor pentru condoleanțe în acest moment. Vă rugăm să respectați intimitatea familiei în această perioadă dificilă”, au mai spus copiii lui Gossett Jr.

Gossett s-a împrietenit cu James Dean şi a studiat actoria cu Marilyn Monroe,

Gossett s-a împrietenit cu James Dean şi a studiat actoria cu Marilyn Monroe,

[Sursa foto: Captură YouTube]

Louis Gossett Jr. nu a fost propulsat de premiul Oscar câștigat

Actorul de culoare a scris pe larg despre suferința discriminării rasiale și hărțuirea poliției la începutul carierei sale, chiar și în timp ce era premiat ca actor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Gossett a făcut primii pași în carieră în consiliile de conducere de la Broadway, înainte de a juca roluri proeminente atât pe marile și micile ecrane.

Câștigarea unui premiu Oscar în 1983 nu a fost biletul de aur pentru a primi roluri principale, așa cum se întâmplă pentru multe alte vedete de la Hollywood.

Gossett a considerat întotdeauna că începutul carierei sale a fost o poveste inversă a Cenuşăresei, succesul găsindu-l de la o vârstă fragedă şi propulsându-l spre premiul Oscar pentru "Un ofiţer şi un gentleman".

A obţinut primul rol în producţia liceului său din Brooklyn, "You Can't Take It with You", în timp ce era retras din echipa de baschet din cauza unei accidentări.

Gossett s-a împrietenit cu James Dean şi a studiat actoria cu Marilyn Monroe, Martin Landau şi Steve McQueen la o filială a Actors Studio, unde a predat Frank Silvera.

În 1959, Gossett a fost apreciat de critici pentru rolul său din producţia de pe Broadway "A Raisin in the Sun", alături de Sidney Poitier, Ruby Dee şi Diana Sands.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si