Primul mesaj al cancelarului german, dupa atacul armat de la Munchen. Promisiunea facuta de Angela Merkel

Cancelarul Angela Merkel a declarat sambata ca germanii îi plang pe cei care si-au pierdut viata în atacul armat din Munchen si ca "împartaseste durerea" familiilor si prietenilor victimelor, transmit DPA, Reuters, EFE si AFP.

A.L., sâmbătă 23 iulie 2016 , 17:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Cancelarul Angela Merkel a declarat sambata ca germanii îi plang pe cei care si-au pierdut viata în atacul armat din Munchen si ca "împartaseste durerea" familiilor si prietenilor victimelor, transmit DPA, Reuters, EFE si AFP. "Îi deplangem cu totii - si spun acest lucru în numele întregului guvern federal - cu inima grea pe toti aceia care nu se vor mai întoarce niciodata la familiile lor", a spus Merkel. "Pentru familii, parinti si copii pentru care astazi totul pare inutil si fara sens, va spun personal si în numele multor, multor altora din Germania: va împartasim durerea, ne gandim la voi si suferim alaturi de voi", a adaugat ea, vorbind despre "o noapte a ororii", o seara "greu de îndurat".
Totodata, Merkel s-a angajat ca serviciile de securitate vor face tot ce le sta în putinta pentru a se asigura "siguranta si libertatea oamenilor". Acestea sunt primele comentarii publice facute de Merkel dupa atacul de vineri, în care un tanar germano-iranian în varsta de 18 ani, banuit ca suferea de afectiuni psihice, a împuscat noua oameni si a ranit 27 dupa care s-a sinucis. Cancelarul german a promis ca se vor afla exact motivele care l-au facut pe tanarul germano-iranian sa ucida noua persoane la Munchen si ca se va investiga radicalizarea islamista a refugiatului care a atacat luni cu un topor pasagerii dintr-un tren. Cancelarul german a sustinut aceasta interventie dupa o reuniune speciala a cabinetului de securitate, convocat pentru a discuta despre atacul de la centrul comercial din Munchen si un restaurant fast food aflat în apropiere.
Politia a exclus vreo legatura cu islamismul radical si crede în schimb ca atacatorul era interesat de atacurile în masa cu arma de foc si s-ar fi inspirat din masacrul comis în urma cu cinci ani în Norvegia de catre Anders Behring Breivik, care a ucis 77 de oameni, anunta Agerpres.

"Îi deplangem cu totii - si spun acest lucru în numele întregului guvern federal - cu inima grea pe toti aceia care nu se vor mai întoarce niciodata la familiile lor", a spus Merkel.

"Pentru familii, parinti si copii pentru care astazi totul pare inutil si fara sens, va spun personal si în numele multor, multor altora din Germania: va împartasim durerea, ne gandim la voi si suferim alaturi de voi", a adaugat ea, vorbind despre "o noapte a ororii", o seara "greu de îndurat".

Totodata, Merkel s-a angajat ca serviciile de securitate vor face tot ce le sta în putinta pentru a se asigura "siguranta si libertatea oamenilor". Acestea sunt primele comentarii publice facute de Merkel dupa atacul de vineri, în care un tanar germano-iranian în varsta de 18 ani, banuit ca suferea de afectiuni psihice, a împuscat noua oameni si a ranit 27 dupa care s-a sinucis.

Cancelarul german a promis ca se vor afla exact motivele care l-au facut pe tanarul germano-iranian sa ucida noua persoane la Munchen si ca se va investiga radicalizarea islamista a refugiatului care a atacat luni cu un topor pasagerii dintr-un tren.

Cancelarul german a sustinut aceasta interventie dupa o reuniune speciala a cabinetului de securitate, convocat pentru a discuta despre atacul de la centrul comercial din Munchen si un restaurant fast food aflat în apropiere.

Politia a exclus vreo legatura cu islamismul radical si crede în schimb ca atacatorul era interesat de atacurile în masa cu arma de foc si s-ar fi inspirat din masacrul comis în urma cu cinci ani în Norvegia de catre Anders Behring Breivik, care a ucis 77 de oameni, anunta Agerpres.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si