Primul produs medical românesc în războiul anti-COVID. Institutul Cantacuzino, anunț de ultimă oră

Va fi lansat pe piață primul produs medical românesc în războiul anti-COVID. Este vorba de un supliment alimentar produs de Institutul Cantacuzino, cu rol în creșterea imunității organismului și a rezistenței la infecțiile tractului respirator superior.

Razvan Ilie, luni 30 noiembrie 2020 , 22:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Institutul Cantacuzino lansează pe piață, pe 2 decembrie, un supliment alimentar, OROSTIM HV, pentru reglarea cantității de anticorpi și pentru creșterea rezistenței organismului la infecții, în special la infecții ale tractului respirator superior.

Colonelul dr. Florin Oancea, directorul institutului, a precizat că este vorba despre un supliment alimentar obținut din 15 tulpini bacteriene și o pulbere de extract de orz verde „Are proprietăți antioxidante și de stimularea imunității, determinând creșterea rezistenței organismului la infecții, în special la infecții ale tractului respirator superior. OROSTIM HV se administrează în perioade cu risc de apariție a acestor infecții respiratorii”, adaugă Oancea.

Citeste si: „Eu nu mă păzesc de coronavirus, că nu am timp". ÎPS Teodosie șochează din nou (VIDEO)

Produsul va fi comercializat și pentru copii

Directorul Institutului Cantacuzino. precizează că imunomodulatorul va fi disponibil începând cu data de 2 decembrie.

„Va fi comercializat atât pentru copii, cu flacoane de 10 sau 30 de capsule, la un preț de 25 sau de 60 de lei, precum și forma pentru adulți, la un preț de 30 de lei și 80 de lei. Tratamentul este de 10 zile, trei luni consecutiv”, mai a spus Oancea.

Citeste si: Ce este „Happy hypoxia“, noul simptom euforic care îi ucide pe pacienții cu Covid

Premierul Ludovic Orban a declarat că MApN a finanțat toată cercetarea pentru a putea scoate pe piață "un produs extrem de util", care întărește imunitatea organismului.  

”Eu nu am niciun merit. Are MApN, care a finanțat toată cercetarea pentru a putea scoate din nou pe piață un produs extrem de util. Acest produs poate fi folosit pentru reglarea cantității de anticorpi și întărește imunitatea organismului. Pentru noi Institutul Cantacizino reprezintă o instituție fundamentală în cercetarea medicală românească, o instituție pe care o vom sprijini, o instituție pentru care vom încerca să asigurăm finanțări serioase pentru atingerea obiectivelor ambițioase stabilite de conducerea institutului”, spune Ludovic Orban, potrivit Mediafax.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor... Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Publicul a decis!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv... Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce
monitorulcj.ro
Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut! Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut!
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si