„Eu nu mă păzesc de coronavirus, că nu am timp". ÎPS Teodosie șochează din nou (VIDEO)

ÎPS Teodosie a fost iritat de întrebările jurnalişilor referitoare la COVID-19. „Lăsaţi întrebările astea despre boală, fără sens. Degeaba ne distanţăm dacă stăm în frig”, a spus IPS Teodosie după slujba de Sf Andrei.

Razvan Ilie, luni 30 noiembrie 2020 , 18:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ierarhul Tomisului, ÎPS Teodosie, aflat în centrul atenţiei de la începutul pandemiei de COVID-19, a declarat luni, 30 noiembrie, că el nu se protejează într-un mod anume de această boală.

Eu nu mă păzesc, că nu am timp. Sigur, nu stau aproape de ceilalţi, dar Sfânta Împărtaşanie zilnică mă păzeşte cel mai mult. În Sfântul Potir nu e niciun microb, e dovedit ştiinţific. Ştiinţa e de la Dumnezeu, nu de la oameni. Să nu vă înspăimântaţi peste măsură de boala care este. Să ne păzim, dar să nu ne temem. Să-l chemăm pe Dumnezeu în ajutor”, a declarat ierarhul la finalul slujbei.

Teodosie, greu de înduplecat de autorități 

Întrebat dacă ar avea pe conştiinţă o persoană infectată cu SARS-CoV-2 la acest pelerinaj, persoană care ar deceda din cauza virusului, arhiepiscopul a răspuns scurt: „Nu. Dacă a venit la Sfântul Andrei o persoană, a venit să-l caute pe Dumnezeu. Aici s-a întâlnit cu Dumnezeu”, a spus ierarhul ortodox.

Citeste si: VIDEO - Tradiții de Sfântul Andrei. Acasă la Svetlana Karahan

Scandal înainte de Ziua Sf. Andrei

Arhepiscopul Tomisului, care de zile în șir militează pentru organizarea pelerinajului de Sfântul Andrei, de la peștera din județ, a fost oprit de un filtru al poliţiei pe traseu. Toţi cei aflaţi în maşină au fost legitimaţi şi li s-au verificat declaraţiile pe proprie răspundere.

La liturghia de duminică, credincioșii au fost mai puțini decât în alți ani. Locurile la slujbă din exterior au fost bine delimitate iar distanța s-a păstrat riguros, sub privirile atente ale forțelor de ordine. La finalul slujbei, însă, arhiepscopul a mai lansat un îndemn: ca oamenii să vina la pelerinaj.

"Am poposit anul acesta cu o zi mai înainte că să pregătim această sărbătoare fiind atâta nesiguranță și atâtea îndoieli. Astăzi am venit în recunoaștere, mâine va veni popor mult", a mai spus IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Îndemnul său nu a avut ecou peste tot. Autoritățile locale au interzis participarea la pelerinaj a altor enoriași în afara celor care au domiciliul în localitatea Ion Corvin.

Județul Constanța are cea mai mare rată de infectări la nivel național și 18 localități în carantină.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Nimeni nu se aștepta la asta! Ce concurent a fost nominalizat spre eliminare? Faimosul... Nimeni nu se aștepta la asta! Ce concurent a fost nominalizat spre eliminare? Faimosul a primit 5 voturi
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de... Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de acolo. Ce este, de fapt
monitorulcj.ro
Localități din Cluj în care numărul de cazuri A EXPLODAT! Riscuri MARI de îmbolnăvire Localități din Cluj în care numărul de cazuri A EXPLODAT! Riscuri MARI de îmbolnăvire
infoactual.ro
Cum să dormi bine, fără pastile! Obiceiuri banale care te scapă de INSOMNIE Cum să dormi bine, fără pastile! Obiceiuri banale care te scapă de INSOMNIE
infoactual.ro
Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele... Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele imaginației!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si