Primul român infectat cu coronavirus! Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone.

De asemenea, Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess.

Pe vas s-au aflat 17 cetățeni români (15 membri ai echipajului și 2 pasageri).

Citeste si: Coronavirus ar putea apărea și în România. Un tânăr care a îngrijit bolnavi de coronavirus în Germania, ar fi infestat și el

În ceea ce privește nava de croazieră Westerdam, Consulatul General al României la Hong Kong a obținut confirmarea că la bordul navei se află un număr de 17 cetățeni români, respectiv 9 pasageri și 8 membri ai echipajului. Nava a fost andocată în portul Sihanoukville, Regatul Cambodgia.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu muncește la 17 ani pentru a-i trimite bani de azil tatălui ei, după ce fostul milionar a pierdut tot!- wowbiz.ro

Procesul de evaluare medicală a pasagerilor și membrilor echipajului este în derulare, nefiind, până în prezent, confirmate cazuri de infecție cu coronavirus.

Reprezentanțele diplomatice și oficiile consulare ale României din regiune sunt în contact cu autoritățile locale și reprezentanțele diplomatice ale altor state membre UE și sunt pregătite să acorde asistență consulară cetățenilor români.

Pe de altă parte, ssistentului medical din Reșița care a îngrijit patru pacienți cu coronavirus nu este infectat cu virusul ucigaș, arată rezultatele analizelor. Bărbatul se află în carantină la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș". 

Citeste si: VIDEO| Alertă maximă în România! Un tânăr care a îngrijit recent, în Germania, pacienți infectați cu coronavirus s-ar fi îmbolnăvit și el


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si