Principesa Margareta ar putea pierde Palatul Elisabeta, potrivit legilor actuale

Custodele Coroanei si seful Casei Regale este la un pas de a pierde Palatul Elisabeta. Aceasta trebuie sa evacueze resedinta regala in 60 de zile, dupa decesul Majestatii Sale, Regele Mihai I.

miercuri 20 decembrie 2017 , 09:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Palatul Elisabeta i-a fost oferit Regelui Mihai in timpul Guvernului Nastase, in calitate de fost sef de stat, asa ca, potrivit legii, dupa moartea sa, familia trebuie sa elibereze locuinta in decurs de doua luni, potrivit Adevarul.

„Membrii de familie ai titularului beneficiaza de dreptul de folosinta gratuita, potrivit art 2 lit a), numai pe durata vietii titularului si vor elibera locuinta in termen de 60 de zile“, arata Legea care reglementeaza sederea membrilor familiei unui fost sef de stat intr-o locuinta a Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de

Stat (RA-APPS).

„Adevarul“ a contactat RA-APPS pentru a afla daca institutia, aflata in subordinea Guvernului, ar urma sa aplice legea si sa ceara ca principesa Margareta si principele Duda sa plece din Palatul Elisabeta. Insa, Biroul de Presa nu a dat un punct de vedere, ci a cerut sa fie depusa o cerere la RA-APPS, in temeiul Legii 544 privind accesul liber la informatii, pentru a fi comunicata pozitia institutiei. In termen de 10 zile, atat cat prevede legea.
Potrivit unor surse politice, problema locative a familie regale ar putea fi solutionata printr-o HG, mai ales in contextul in care in Parlament se afla un proiect de lge care reglementeaza statutul Casei Regale.

Potrivit proiectului aflat de abia in comisiile de specialitate din Senat, cheltuielile de functionare curenta a Casei vor fi suportate din fonduri publice, cu adoptarea bugetului prin Hotarare de Guvern, dar cu obligatia ca seful Casei Regale sa prezinte anual Parlamentului, in scris, un raport de activitate, mai adauga sursa

citata.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Topul concurenților de la Survivor România 2021. Surprize uriașe pe podium! Cine este... Topul concurenților de la Survivor România 2021. Surprize uriașe pe podium! Cine este cel mai bun si cine este cel mai slab concurent
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu... S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul "Asia Expres"
monitorulcj.ro
În luna februarie, 50% dintre cazurile COVID-19 s-au înregistrat în Cluj-Napoca și în... În luna februarie, 50% dintre cazurile COVID-19 s-au înregistrat în Cluj-Napoca și în alte 11 orașe. Care sunt scenariile pentru luna martie?
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si