Principesa Margareta: Prin intreaga sa viata, Regele Mihai a continuat legatura familiei regale cu natiunea romana, iar pentru ziua noastra de maine, el ne-a daruit ziua lui de astazi.

Principesa Margareta, Custodele Coroanei romane, spune, in declaratia sa pentru tara, ca prin intreaga sa viata Regele Mihai a continuat legatura familiei regale cu natiunea romana, iar pentru ziua noastra de maine, el ne-a daruit ziua lui de astazi.

Author: V.P. Webeditor: G. S. marți 05 decembrie 2017 , 20:01

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+


"Incepe un nou timp pentru Casa Regala a Romaniei. Cu aceleasi principii si sentimente ca ale tatalui meu, voi continua sa servesc interesele fundamentale ale poporul roman", a afirmat Custodele Coroanei romane.

"Romani, tara a pierdut pe Regele Mihai I. Timp de peste noua decenii, el a inchinat Romaniei toate puterile, cu devotament si rabdare.

Am pierdut, ca voi toti, un parinte. O pierdere personala si o pierdere pentru intreaga Natiune. in aceste clipe grele, suntem uniti in suferinta noastra. Cu infinita iubire si principii puternice, Regele Mihai a inscris in cartea Neamului cea mai valoroasa pagina din istoria contemporana. Bunatatea si iertarea sa au invins toate relele secolului trecut. Intelepciunea lui a asigurat continuitatea identitatii noastre, in momente de grava abatere de la mersul firesc al tarii. Regele nostru a fost o parte din fibra Statului roman. Prin intreaga sa viata, tatal meu a continuat legatura Familiei Regale cu natiunea romana. Pentru ziua noastra de maine, el ne-a daruit ziua lui de astazi.
incepe un nou timp pentru Casa Regala a Romaniei. Cu aceleasi principii si sentimente ca ale tatalui meu, voi continua sa servesc interesele fundamentale ale poporul roman. Asa sa ne ajute Dumnezeu!", este declaratia catre tara a Principesei Margareta, Custodele Coroanei romane.

Regele Mihai I a murit marti, la ora 13.00, ora Romaniei. La capataiul sau s-a aflat, pana in ultima clipa, principesa Maria. Majestatea Sa implinise 96 de ani in 25 octombrie.

Trupul neinsufletit al Regelui Mihai va fi depus in Holul de onoare a Castelului Peles, iar apoi pentru doua zile in Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.

Slujba de inmormantare va avea loc la Catedrala Patriarhala, iar inmormantarea va avea loc la Curtea de Arges, in noua Catedrala Regala si Patriarhala.

Incepand de miercuri, vor fi deschise carti de condoleante la Castelul Peles, la Palatul Regal din Calea Victoriei si la Palatul Elisabeta si vor fi la dispozitia publicului timp de 40 de zile.

Toti cei care vor sa depuna flori, jerbe sau coroane o pot face incepand de miercuri la intrarea principala a Palatului Regal din Calea Victoriei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si