Prinţul Albert, infectat cu covid-19, detalii despre contaminarea prințului Charles

Prinţul Albert II de Monaco este primul şef de stat care a contractat coronavirusul şi a oferit primele date despre starea sa la RTL, scrie BFM TV.

G.B., joi 26 martie 2020 , 16:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Nu mă simt rău, nu am febră", a declarat el. "Tuşesc încă, dar sper că este capătul tunelului pe care încep să-l zăresc"

Întrebat despre tratamentul său, Albert a indicat că a discutat despre asta cu Christian Estrosi, susţinător al clorochinei, tratament t'controversat contra virusului. "Medicii mi-au spus că starea mea nu necesită acest gen de tratament", a explicat el.

Citeste si: Fostul rugbyst internaţional U-20 Antonio Melinte a decedat la 22 de ani

Prinţul Albert, infectat cu covid-19, detalii despre contaminarea prințului Charles

Miercuri, prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, a anunţat că a contractat virusul.

"L-am întâlnit pe Charles pe 10 martie, invitat la o masă rotundă organizată de Fundaţia sa", a explicat prinţul Albert. "Nu i-am strâns mâna. Ne-am salutat de departe. Nu cred că pot fi acuzat că l-am contaminat", a adăugat el râzând. "Dar era multă lume la acel centru de congres. Vor fi alte ocazii să mă întâlnesc cu el".

Prinţul Albert, infectat cu covid-19

Citeste si: Provocare inedită pentru Jador de la Puterea Dragostei: melodii celebre din România, transformate în manele

Separat de soţie şi de copii, pe perioada bolii, prinţul Albert spune că vorbesc "în fiecare zi pe Facetime". Şi speră "să li se alăture curând". La iniţiativa prinţesei Stephanie, monegascii cântă la balcoane imnul local, în fiecare zi, la ora 17.00.

Citeste si: Coronavirusul a mai ucis un român. Bilanțul victimelor ajunge la 18

"Sunt gesturi emoţionante care îmi înălzesc inima", asigură prinţul Albert, amintind "că există de asemenea, la fel ca în Franţa, aplauzele pentru personalul medical".

Citeste si: Cum se protejează Philip și Berna de coronavirus?

Guvernul din Monaco a anunţat sâmbătă închiderea "locurilor cu public, neesenţiale" până la noi ordine, inclusiv cazinouri, emblematice pentru imaginea şi isotira principatului. Şantierele publice au fost de asemenea oprite în Monaco.

Prinţul ALbert II de Monaco a fost diagnosticat cu Covid-19 săptămâna trecută. "Starea sa de sănătate nu prezintă nicio îngrijorare", el putând să-şi continue activitatea din apartamentele private.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si