Printul Charles a dansat hora mare din Calus, la Muzeul Satului din Bucuresti

Printul Charles a dansat, joi, hora mare din Calus, in fata bisericii din Dragomiresti de la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" din Bucuresti, unde se afla in vizita de la ora 10.20.

Author: V.P. Webeditor: A.C. joi 30 martie 2017 , 19:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+


Prima oprire a Printului de Wales a fost la casa tatarasca de pe Aleea Minoritatilor din Satul Nou amenajat in muzeu. insotit de directorul muzeului, Paula Popuiu, el s-a oprit la biserica din Dragomiresti, unde Gelu Voicu si Taraful din Teleorman si dansatorii ansamblului Bornasul din Alexandria au interpretat si dansat Calusul.
Profitand de moment, printul Charles s-a prins in hora mare a dansului traditional.

El s-a aratat foarte interesat de demonstratia de incondeiere a oualelor facuta de mesteri artizani din Bucovina, a urmarit cum sunt pictate icoane pe lemn si piatra,  iar la casa Chiojda din Buzau a urcat in pridvor, a admirat tesaturile si scoartele expuse, fiind intampinat de reprezentanti ai fundatiei care ii poarta numele.

La ora transmiterii acestei stiri, vizita printului Charles este in desfasurare. El a mers la biserica Timiseni si s-a oprit pe pajistea Jurilovca din incinta muzeului.

Aceasta este a doua zi a vizitei oficiale intreprinse de printul Charles in Romania. Miercuri, Printul de Wales al Marii Britanii a depus o coroana de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol si a semnat in cartea de onoare. Klaus Iohannis l-a decorat, miercuri, pe Printul Charles, la Palatul Cotroceni, cu Steaua Romaniei.


Vizita in Romania este prima din turneul european pe care mostenitorul Coroanei Britanice l-a inceput miercuri si il va incheia pe 6 aprilie. Printul Charles se va afla in Romania pana vineri.

Aceasta este cea de-a doua vizita oficiala in Romania a Printului Charles, din 1998 si pana in prezent.
 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si