Prințul Charles a vobit la telefon cu Emmanuel Macron

Preşedintele francez Prințul Charles a avut o conversație telefonică cu Emmanuel Macron. Președintele francez l-a felicitat pe prinţul Charles pentru festivitățile cu ocazia jubileului reginei Elisabeta, dar au abordat și războiului din Ucraina, a anunţat biroul lui Macron, potrivit Reuters.

Author: Laura Macovei miercuri 08 iunie 2022 , 07:43

Prințul Charles a vobit la telefon cu Emmanuel Macron

Prințul Charles a vobit la telefon cu Emmanuel Macron

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prinţul Charles a exprimat recunoştinţa familiei regale pentru "semnele profunde de prietenie arătate de Franţa în timpul jubileului", a precizat Palatul Elysee într-un comunicat.

Ce au discutat cei prințul Charles și Macron 

Charles şi Macron au discutat, de asemenea, despre Ucraina în conversaţia lor telefonică de marţi, a precizat Elysee, menţionând că cei doi au fost de acord cu privire la "importanţa menţinerii unităţii care a prevalat între aliaţi de la începutul invaziei". 

Citeste si: Cum arată reședinta Prințului Charles din Valea Zălanului. Moștenitorul Coroanei Britanice este îndrăgostit de România

De asemenea, ei au discutat despre consecinţele războiului în agravarea insecurităţii alimentare la nivel mondial, precum şi despre problemele de mediu. 

Cadoul dăruit de Macron reginei Elisabeta a II-a

Macron și-a arătat aprecierea față de Regină printr-un dar desăvârșit. Acesta i-a oferit reginei un cal aparţinând Gărzii Republicane Franceze pentru a marca jubileul, descriind-o pe monarh ca fiind" firul de aur" care a legat Franţa şi Marea Britanie în timpul domniei sale de 70 de ani.  

Citeste si: VIDEO| Jubileul de Platină al reginei Elisabeta. Momentul în care doi bărbați au încercat să întrerupă parada militară

Cadoul nu este oferit întâmplător, Elisabeta fiind recunoscută pentru dragostea ei pentru cai. Fabuleu de Maucour, calul castrat gri în vârstă de şapte ani dăruit de Macron, l-a escortat pe preşedinte pe Champs Elysees din Paris luna trecută, în cadrul unei ceremonii oficiale. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si