Boris Johnson a fost huiduit și ironizat la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a

De o întâmpinare neplăcută a avut parte premierul britanic Boris Johnson la Catedrala St. Paul din Londra, unde are loc slujba religioasă care celebrează domnia istorică de 70 de ani a reginei Elisabeta a II-a, scrie Reuters.

Author: Laura Macovei vineri 03 iunie 2022 , 14:52

Boris Johnson a fost întâmpinat cu huiduieli și ironii la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a

Boris Johnson a fost întâmpinat cu huiduieli și ironii la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Deşi foşti prim-miniştri sosiţi la ceremonia de la Catedrala St. Paul au primit aplauze prietenoase, premierul Boris Johnson şi soţia sa, Carrie, au fost întâmpinaţi cu huiduieli şi un val de ironii din partea mulţimii prezente care aştepta în afara lăcaşului religios.

Au fost însă și unii oameni care i-au aclamat și aplaudat pe cei doi.

Demisia lui Boris Johnson

Şeful executivului britanic se confruntă cu o presiune în creştere pe plan intern, în special după dezvăluirile privind petrecerile desfăşurate la reşedinţa din Downing Street în plin lockdown la nivel naţional impus de pandemia de COVID-19. Borris a primit chiar și o amendă de la poliţie pentru participarea la un eveniment de acest fel.

Citeste si: Un copil de nouă ani din Sibiu este cel mai tânăr solist din stagiunea Filarmonicii. Băiatul a impresionat publicul

Un număr crescând de parlamentari din Partidul Conservator, formaţiune din care face parte premierul britanic, i-au cerut lui Boris Johnson să demisioneze.

Regina Elisabeta a II-a nu este prezentă la ceremonia religioasă de vineri din cauza oboselii acumulate în prima zi a festivităţilor care marchează Jubileul său de Platină.

Citeste si: Agent de la Poliția Locală, imobilizare demnă de cascadorii râsului. Acesta a căzut peste o bunică care încerca să își apere nepotul

Festivităţile vor continua sâmbătă cu un amplu concert organizat în cursul serii în faţa Palatului Buckingham, urmat de mii de prânzuri şi petreceri populare duminică după-amiază şi de o imensă paradă pe străzile din Londra spre seară, la care vor participa aproximativ 10.000 de persoane.

 

Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si