Prinţul Charles trage un semnal de alarmă referitor la situaţia teatrelor şi orchestrelor

Prinţul Charles a tras un semnal de alarmă referitor la nevoia de soluţii pentru ca teatrele şi orchestrele să supravieţuiască crizei cauzate de noul coronavirus, relatează BBC.

M.A., luni 25 mai 2020 , 12:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Multe teatre şi săli de concerte fac eforturi pentru a rezista financiar având în vedere că nu este cunoscut momentul în care activitatea va fi reluată.

Prinţul de Wales a spus într-un interviu acordat Classic FM că este important să fie găsit un mod de a menţine orchestrele şi alte organisme artistice şi că acestea au o „importanţă enormă” la economie.

Citeste si: Regiunea în care pandemia de coronavirus a făcut ravagii. Sunt zeci de mii de morți

„Este crucial ca ele să poată reveni de două ori mai entuziaste decât înainte”.

Şefii Teatrului Naţional, Royal Shakespeare Company şi Southbank Centre au avertizat că sunt aproape de colapsul financiar dacă nu primesc sprijin adiţional din partea Guvernului.

Citeste si: Epidemia de rujeolă face ravagii în România: 20.000 de cazuri și 64 de decese

Royal Opera House, patronată de prinţul Charles, a transmis că, de la începutul crizei, a înregistrat o scădere de 60% a veniturilor.

Citeste si: Asistentă medicală de la Spitalul din Râmnicu Sărat, depistată cu coronavirus

„Se află în dificultăţi groaznice. (...) Este o formă de artă scumpă, dar este crucială pentru că are un impact la nivel mondial, astfel că trebuie găsit un mod de a ne asigura că aceşti oameni minunaţi şi organizaţiile vor supravieţui”, a mai spus prinţul de Wales.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si