Prinţul Nicolae, în lacrimi când a fost dezvelită o statuie a Reginei Maria la Ploieştiori! Imagini pline de emoţie cu principele ţării!

O statuie a Reginei Maria a fost inaugurată la Ploieştiori în prezenţa Prinţului Nicolae şi al soţiei sale.

C.I.P., joi 29 noiembrie 2018 , 12:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În anul centenarului Marii Unirii- la fix 100 de ani de la unirea Bucovinei cu România şi cu doar trei zile înainte de Ziua Naţională, care marchează unirea Transilvaniei şi desăvârşirea reîntregirii- autorităţile din comuna prahoveană Blejoi au dezvelit, miercuri, statuia Reginei Maria, în prezenţa Prinţului Nicolae şi în faţa unui public numeros. Autorităţile au amintit, cu această ocazie, implicarea reginei în viaţa publică, devotamentul acesteia pentru ţara care o adoptase şi rolul determinant avut în Marea Unirea de la 1918.

Statuia, doar a doua din ţară după cea de la Oradea, a fost realizată de sculptorul Constantin Ionescu, la comanda Primăriei şi Consiliului Local Blejoi, cu sprijinul Fundaţiei "Constantin Stere" şi al turnătoriei pentru lucrări de artă Ronde Bosse Art Arad. Monumentul a fost amplasat în Parcul Dendrologic din satul Ploieştior.

La eveniment a participat şi Prinţul Nicolae şi soţia sa, Alina. În momentul în care statuia a fost dezvelită, prinţul a fost copleşit de emoţie şi chiar a lăcrimat. "Mă bucur că avem această statuie aici. Domnul primar a reuşit ceva extraordinar pentru comunitatea lui. Cred că artistul a capturat exact chipul Reginei. Ne uităm la ea şi putem să o vedem în ziua încoronării. Am mari emoţii. În continuare îmi amintesc ce s-a întâmplat în trecutul nostru şi simt că mereu trebuie să luăm exemplu din trecut.

În an centenar le transmit românilor că trebuie să fim uniţi. trebuie să iubim ţara noastră şi trebuie să avem respect pentru comunitate şi pentru cei din jurul nostru", a declarat Prinţul Nicolae.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt... Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
b1.ro
Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si