Azi s-a susținut proba specială a Evaluării Naţionale

Un număr de 181 de candidaţi au susţinut, marţi, proba scrisă la Matematică din cadrul etapei speciale a Evaluării Naţionale, în timp ce alţi 21 nu s-au prezentat la examen.

G.B., marți 30 iunie 2020 , 21:51

probă specială evaluare națională
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit Ministerului Educaţiei, marţi s-a desfăşurat a doua probă scrisă (Matematică) din cadrul etapei speciale a Evaluării Naţionale (sesiunea 2020). Din cei 202 candidaţi înscrişi pentru susţinerea probei au fost prezenţi 181 de candidaţi. Nu s-au prezentat 21 de candidaţi. Doi candidaţi au beneficiat de recunoaşterea probei.

Totodată, nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura copiilor să depăşească 37,3 grade Celsius.

Subiectul şi baremul de corectare au fost publicate de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, la ora 15.00.

Azi s-a susținut proba specială a Evaluării Naţionale

Ultima probă - Limba şi literatura maternă - va fi susţinută miercuri, de 9 elevi (6 la Limba şi literatură maghiară şi 3 la Limba şi literatura germană).

Primele rezultate vor fi afişate joi, până la ora 12.00, în centrele de examen. Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale prin anonimizarea numelui şi a prenumelui.

probă specială evaluare națională

Contestaţiile pot fi depuse în 2 iulie, în intervalul orar 14:00 - 20:00. Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Citeste si: Doliu în lumea filmului. Renumitul actor de comedie a pierdut lupta cu viața

Citeste si: VIDEO| Caz șocant la Vaslui: O mamă și-a legat cu lanțul fiul bolnav mintal ca să nu fugă

Citeste si: Spitalul Judeţean Buzău a externat primii pacienţi infectaţi cu coronavirus, dar asimptomatici

Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

Citeste si: Primele rezultate la BAC 2020, afișate pe EDU.RO

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si