Anchetatorii vor face cercetarea la fata locului in zona anexelor din complexul Bamboo, printre care si la un imobil al lui Joshua Castellano, fondatorul clubului, cladire care a fost sigilata in urma incendiului din noaptea de 20 spre 21 ianuarie, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Specialistii Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva (INSEMEX) si ofiterii de la Serviciul Omoruri din Politia Capitalei vor merge la clubul Bamboo pentru a stabili cand vor putea face expertiza in cazul incendiului.

Primaria Sectorului 2 se va ocupa de indepartarea elementelor metalice prabusite in urma incendiului, pentru care va contracta o firma ce are utilaje specifice pentru astfel de interventii si angajati specializati. In urma incendiului, tavanul clubului Bamboo a cazut si exista riscul ca intreaga structura metalica sa se prabuseasca.

Din acest motiv, anchetatorii nu au putut sa faca pana acum cercetarea la fata locului si sa ridice probe din cladire. Firma cu care va fi incheiat contractul va indeparta elementele instabile ale cladirii, astfel incat anchetatorii sa poata lua probe care vor fi folosite in ancheta.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Decizia de a se ocupa Primaria Sectorului 2 de indepartare a elementelor metalice ale cladirii prabusite a fost luata in urma consultarilor din Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta, intre reprezentantii autoritatii locale si cei ai Prefecturii Capitalei.

Directorul INSEMEX, George Gaman, a declarat pentru News.ro ca in urma discutiilor cu ofiterii Politiei Capitalei se va putea stabili cand se poate face expertiza privind cauzele incendiului din clubul Bamboo.

INSEMEX a facut o expertiza si in cazul incendiului de la clubul Colectiv din Bucuresti.

Procurorii au deschis in 21 ianuarie dosar penal, in urma incendiului din clubul Bamboo, fiind inceputa urmarirea penala in rem pentru distrugere din culpa, avand ca urmare vatamarea mai multor persoane.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si