Procurorul DNA "Portocala" Mircea Negulescu, proaspat exclus din magistratura, e ingropat in datorii. El a instrumentat dosarele lui Ponta si Vasile Blaga.

Procurorul DNA Mircea Negulescu si-a dat demisia, in urma cu aproape un an, dupa ce au aparut o serie de inregistrari audio in care folosea un limbaj inadecvat statutului sau.

Webeditor: Mihai Dragan Author: Lili Lascar joi 01 februarie 2018 , 08:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mircea Negulescu se referea la nume sonore din magistratura, cu termenul de "zdreanta" intr-o convorbire cu sotia unui arestat. Dupa aparitia inregistrarilor in spatiul public, Inspectia Judiciara a inceput o ancheta, iar magistratul si-a inaintat demisia. Consiliul Superior al Magistraturii nu a luat insa act de demisie, dupa cum a declarat Lia Savonea membru CSM.

Domnul Negulescu a intentionat sa demisioneze, insa plenul nu a luat act de demisie, dand eficienta procedurilor disciplinare, considerand ca intre demisie si nevoia de a clarifica niste aspecte cum este posibilitatea incalcarii Statutului Magistratului, este mai important pentru noi sa stim daca s-a intamplat o incalcare, drept pentru care nu am luat act de demisie, ci a fost aplicata procedura suspendarii in vederea clarificarii sesizarilor disciplinare. Nu i-a fost admisa demisia ”, a spus membrul CSM in urma cu aproape un an.

Iata ca in urma cu doua zile CSM a luat o decizie cu privire la soarta profesionala a lui Negulescu.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, marti, excluderea din magistratura a procurorului DNA Mircea Negulescu.

Decizia este executorie, dar nu si definitiva, putand fi atacata de acesta. Fata de anchetator, care a instrumentat dosarele lui Vasile Blaga si Victor Ponta, Inspectia Judiciara a deschis trei dosare disciplinare.

Citeste si: Vaslui: Trei preoti, intre care un arhimandrit de la Episcopia Husi, retinuti de DNA pentru santaj dupa ce ar fi pretins bani sau functii pentru promovarea lor in schimbul unor materiale compromitatoare

Pe langa problemele profesionale si legale, fostul procurorul este cu securea deasupra capului si din punct de vedere financiar. Barbatul care a instrumentat dosarul Ponta-Blair, dar si o speta care-l avea in centru pe Vasile Blaga, trebuie sa achite doua credite bancare, unul in valoare de 79.716 franci elvetieni, iar celalalt de 41.600 lei. Conform ultimei declaratii de avere, fostul magistratul detine un apartament, doua autoturisme si o motocicleta. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si