Procurorul general s-a aflat în România cu prilejul reuniunii ministeriale UE-SUA privind Justiția și Afacerile Interne. Cu acest prilej, el a vorbit despre importanța respectării statului de drept și a eforturilor în lupta cu corupția, scrie stirileprotv.ro.

„România este unul dintre cei mai puternici parteneri în ceea ce privește lupta împotriva infracțiunilor transnaționale. Cu ajutorul României, am putut cerceta și extrăda membri ai grupărilor criminale organizate implicați în fraudă pe Internet.

România oferă, tototdată, susținere esențială Departamentului Antidrog (DEA) în ceea ce privește operațiunile împotriva narcoticelor. 

Din punct de vedere istoric, parteneriatul nostru s-a bazat pe un angajament profund față de valorile democratice, statul de drept și buna guvernare, cât și o înțelegere comună că acestea stau la baza securității și prosperității comune.

William P. Bar: ”Sperăm că România va lua măsuri pentru un sistem judiciar eficient”

Vizita mea la București pentru reuniunea ministerială UE-SUA pe probleme de Justiție și Afaceri Interne a oferit oportunitatea de reafirma că statul de drept este un principiu durabil, iar toate persoanele, instituțiile și entitățile ar trebui să fie guvernate în conformitate cu acest principiu și să fie trași la răspundere prin legi juste, promulgate public și aplicate în mod egal și imparțial.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”- wowbiz.ro

Citeste si: Deputatul PNL Mihai Voicu, condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare de ÎCCJ

Am apreciat mai ales oportunitatea de a mă întâlni cu oficiali români, între care și omologul meu Ana Birchall, cu care am discutat despre importanța menținerii statului de drept și reluarea eforturilor privind lupta anticorupție.

Sperăm ca, prin mandatul ei, dar și cu ajutorul altor oficiali români, România va reveni la amendamentele care amenință să submineze lupta anticorupție și suntem încrezători că România va lua măsuri pentru un sistem judiciar eficient, transparent și

imparțial.”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si