Procurorul general al SUA, mesaj pentru România: ”Parteneriatul nostru s-a bazat pe statul de drept și buna guvernare”

Procurorul general al Statelor Unite, William P.Bar, și-a exprimat speranța că România va lua măsuri pentru respectarea statului de drept și că va reveni asupra amendamentelor care ar putea submina lupta anticorupție.

Radu Constantin, duminică 23 iunie 2019 , 15:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Procurorul general s-a aflat în România cu prilejul reuniunii ministeriale UE-SUA privind Justiția și Afacerile Interne. Cu acest prilej, el a vorbit despre importanța respectării statului de drept și a eforturilor în lupta cu corupția, scrie stirileprotv.ro.

„România este unul dintre cei mai puternici parteneri în ceea ce privește lupta împotriva infracțiunilor transnaționale.

Cu ajutorul României, am putut cerceta și extrăda membri ai grupărilor criminale organizate implicați în fraudă pe Internet. România oferă, tototdată, susținere esențială Departamentului Antidrog (DEA) în ceea ce privește operațiunile împotriva narcoticelor. 

Din punct de vedere istoric, parteneriatul nostru s-a bazat pe un angajament profund față de valorile democratice, statul de drept și buna guvernare, cât și o înțelegere comună că acestea stau la baza securității și prosperității comune.

William P. Bar: ”Sperăm că România va lua măsuri pentru un sistem judiciar eficient”

Vizita mea la București pentru reuniunea ministerială UE-SUA pe probleme de Justiție și Afaceri Interne a oferit oportunitatea de reafirma că statul de drept este un principiu durabil, iar toate persoanele, instituțiile și entitățile ar trebui să fie guvernate în conformitate cu acest principiu și să fie trași la răspundere prin legi juste, promulgate public și aplicate în mod egal și imparțial.

Citeste si: Deputatul PNL Mihai Voicu, condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare de ÎCCJ

Am apreciat mai ales oportunitatea de a mă întâlni cu oficiali români, între care și omologul meu Ana Birchall, cu care am discutat despre importanța menținerii statului de drept și reluarea eforturilor privind lupta anticorupție.

Sperăm ca, prin mandatul ei, dar și cu ajutorul altor oficiali români, România va reveni la amendamentele care amenință să submineze lupta anticorupție și suntem încrezători că România va lua măsuri pentru

un sistem judiciar eficient, transparent și imparțial.”


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Prognoza meteo ANM pentru duminică, 16 mai 2021. Vreme instabila in aproape toata tara!... Prognoza meteo ANM pentru duminică, 16 mai 2021. Vreme instabila in aproape toata tara! Meteorologii anunta ploi, descarcari electrice si chiar intensificari ale vantului!
spotmedia.ro
Ce poate învăța România din situația din Seychelles, unde 60% din populație e... Ce poate învăța România din situația din Seychelles, unde 60% din populație e vaccinată, dar numărul de îmbolnăviri crește
spotmedia.ro
Cercetătorii au rezolvat o problemă veche de 40 de ani și au obținut ”Sfântul Graal” al... Cercetătorii au rezolvat o problemă veche de 40 de ani și au obținut ”Sfântul Graal” al bateriilor
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Florin Cîțu nu s-a abținut în prima zi de relaxare. S-a întâmplat în această dimineață.... Florin Cîțu nu s-a abținut în prima zi de relaxare. S-a întâmplat în această dimineață. „Proastă decizie”
infoactual.ro
Avertisment înfricoșător pentru români! O nouă boală va face ravagii: Ne vor călca iar... Avertisment înfricoșător pentru români! O nouă boală va face ravagii: Ne vor călca iar în picioare
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si