Productivitatea muncii in industrie a scazut cu 1,1% in primele sase luni ale acestui an!

Institutul National de Statistica a publicat niste date care pot deveni extrem de repede ingrijoratoare. In prima jumatate a acestui an, productivitatea in munca in domeniul industriei, a scazut cu 1,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

C.I.P., luni 29 august 2016 , 12:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Aceasta scadere reprezinta o productie scazuta realizata de fiecare angajat in parte. Cea mai mare scadere in productivitate a fost in sectorul extractiv, acolo unde productivitatea mai slaba nu a fost insotita de o reducere a personalului. "Productivitatea muncii in industrie a inregistrat o scadere de 1,1% in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2016 fata de perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2015, datorita scaderii productivitatii in industria extractiva (-13,7%) si industria prelucratoare (-1,0%)", arata raportul INS.

In primele sase luni din acest an, productia industriala a crescut cu 1,3% fata de aceeasi perioada din 2015, ca serie bruta, dar a scazut usor, cu 0,1%, pe date ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, potrivit unor date statistice publicate anterior.

La 30 iunie 2016, in sectorul industrial din Romania lucrau 1,35 milioane de angajati, reprezentand 29% din numarul total de salariati din Romania, in crestere cu 29.000 fata de jumatatea anului trecut.  

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si