Profesoara americană pe nume Rachel Dolezal și-a pierdut locul de muncă la școala elementară din Arizona după ce a încălcat regulile de conduită ale unității de învățământi, potrivit The Guardian.

Citește și: Profesor de matematică, reținut și acuzat de agresiune. Două minore de 14 şi 17 ani, mărturii șocante din timpul meditațiilor

Dolezal, o femeie albă care s-a identificat ca fiind femeie de culoare ani de zile și ulterior și-a schimbat numele în Nkechi Diallo, preda din august 2023 la școala din Arizona.

Profesoara a fost concediată săptămâna aceasta după ce contul ei de pe rețeaua pentru adulți a fost adus în atenția districtului școlar.

Profesoară de școală primară, reclamată de părinți

Oficialii americani au considerat că postările femeii sunt „contrare politicii noastre de utilizare a rețelelor sociale de către angajații districtului și politicii noastre de etică a personalului”, a declarat Julie Farbarik, directorul districtului de absolvenți și relații Comunitare.

Contul a fost conectat la profilul public de Instagram al lui Diallo. „Am aflat doar ieri după-amiază despre postările de pe rețelele sociale ale doamnei Nkechi Diallo”, a spus oficialul școlii, potrivit News4Tucson.

"Nu mai este angajată în districtul școlar Catalina Foothills.” Unitatea de învățământ nu a răspuns imediat la cererea de comentarii adresată de The Guardian.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Rachel Dolezal

Rachel Dolezal

[Sursa foto: Twitter]

Cine este controversata profesoară din Arizona

Diallo este cel mai bine cunoscută pentru controversele legate de identitatea ei rasială, identificându-se ca femeie de culoare ani de zile și chiar conducând filiala locală a Asociației Naționale pentru Avansarea Oamenilor de Culoare (NAACP), înainte ca părinții ei să dezvăluie public că este albă în 2015.

După controversă, Diallo și-a pierdut rolul de a preda studii africane la Eastern Washington University și a întâmpinat greutăți în găsirea unui loc de muncă.

În acest context, și-a deschis un cont online pe o rețea pentru adulți, în 2021, după ce s-a chinuit să-și găsească de lucru.

Cine este controversata profesoară din Arizona

Cine este controversata profesoară din Arizona

[Sursa foto: Instagram]

Femeia a făcut 600 de postări în ultimii trei ani și a distribuit sute de videoclipuri și fotografii pentru adulți contra-cost. Diallo nu a putut fi contactată pentru comentarii, arată sursa citată.

Citeste si: Ce părere are Monica Tatoiu despre femeile care își acoperă capul? „Nu are nicio treabă cu Dumnezeu. Mergeți și pupați alea, iar după aceea înjurați vecina.”- kfetele.ro

Citeste si: Câți bani face, de fapt, Selly și cum a pierdut 100.000 euro în afaceri: ”Din greșeli înveți”- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO. Actrița de 42 de ani a fost concediată după ce șefii ei au văzut ce face în timpul liber

Rachel/Diallo nu este primul caz de concediere sau de demisie a unui cadru didactic din cauza conținutului online nepotrivit.

În 2023, o profesoară din Missouri a fost suspendată și ulterior și-a dat demisia după ce contul ei a fost descoperit și distribuit pe Facebook. Mulți susțin că prezența profesorilor pe rețelele online pentru adulți subliniază presiunile financiare cu care se confruntă personalul din educație.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si