Profesorii au iesit in strada din cauza Legii salarizarii! Dascalii au plecat de la ore si au predat "lectia" de revolta in fata Ministerului Muncii

Au inceput protestele imediat dupa ce si-au vazut fluturasii de salariu. Suparati ca n-au primit decat cateva zeci de lei in plus pe luna, profesorii au iesit in strada.

Webeditor: G. S. Author: I. I. miercuri 21 februarie 2018 , 18:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Asta in timp ce ministrul de Finante promite ca va da o ordonanta de urgenta ca sa-i ajute pe cei aflati in concediu medical sau pentru cresterea copilului. Dascalii au plecat astazi de la ore si au predat "lectia" de revolta in fata Ministerului Muncii.

Acest dascal a adus si un cos cu produsele esentiale pentru masa de zi cu zi: Daca produsele de baza costa 77 de lei, ce putem sa facem cu

aceasta marire Dascalii cer renegocierea legii salarizarii!

SIMION HANCESCU, FSLI: S-a ajuns ca in alte sectoare, a se vedea administratia locala, ca salariati cu studii medii sa primeasca in 2018 salariul pe care il va primi un professor in 2022. E inacceptabil.

Probleme sunt si in mediul privat.

CRISTIANA MATEI, PRESEDINTE ANTIC: Prin mutarea contributiilor am ajuns ca majoritatea lucratorilor din IT sa primeasca venituri reduse. N-au mai beneficiat de impozitul redus, n-au mai beneficiat de foarte multe facilitate.

Pentru angajatii din IT a fost emisa o noua ordonanta de urgenta.

Insa sindicalistii spun ca aceasta se refera numai la programatorii care ar reprezenta aproximativ un sfert din totalul salariatilor din IT.

HORATIU RAICU,  BNS: Nici directorii de HR, nici inspectorii de resurse umane nu mai stiu ce au de facut. Angajatorul cauta si el sa se protejeze, daca aceasta ordonanta va fi declarata neconstitutionala la Curte.

Si cei aflati in concedii medicale sau maternale primesc venituri mai mici. O noua ordonanta este necesara pentru a rezolva si aceste scapari.

EUGEN TEODOROVICI, MINISTRUL DE FINANTE: Privind concediile maternale si concediile medicale? Maine, joi. Avem actul normativ. Maine!

Din carpeala in carpeala, asa pare sa o duca celebra "revolutie fiscala".

Bugetarii,salariatii din mediul privat si patronii se plang de schimbarile dese ale legilor. Practic, e tot mai greu sa tii pasul cu modificarile ce viseaza salariile, taxele si impozitele.

Problemele angajatilor au fost discutate si in Parlament.

Dan Valceanu, deputat PNL: Trebuia sa recunoastem ca au fost scaderi de salarii, ca au fost masuri proaste, sa ne oprim. Sa corectam ce trebuia corectat si lucrul asta nu se putea face cu demiterea ministrului care a generat tot acest haos.

Motiunea simpla in privinta Liei Olguta Vasilescu a picat la vot. Lucrurile s-au incins cand discutia a ajuns la majorarile primite deja de parlamentari.

Remus Borza, deputat ALDE: Indemnizatia este un drept constitutional pe care, ca orice demnitar, avem dreptul sa-l incasam. Ce vreti, sa venim desculti, in opinci, in blugi?

Un deputat ajunge sa incaseze aproape 10 mii de lei, cu 800 de lei mai mult decat anul trecut!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si