Profesorul universitar din Iasi, acuzat ca a hartuit sexual o studenta, a fost achitat. Tanara ar fi inteles gresit mesajul - Sentinta surprinzatoare

Tribunalul din Iasi a dat o sentinta surprinzatoare in cazul profesorului acuzat ca a hartuit sexual o eleva. Potrivit magistratilor, Constantin Petrovici, nu a comis nicio infractiune.

V.P., sâmbătă 25 februarie 2017 , 09:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit bzi.ro, studenta care l-a reclamat pe profesorul universitar Constantin Petrovici, de a Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, nu a inteles bine mesajul. Magistratii Tribunalului din Iasi l-au achitat ieri pe profesor, motivand ca faptele acestuia nu sunt considerate infractiuni.
 

Constantin Petrovici fusese trimis in judecata pentru trafic de influenta, folosirea abuziva a functiei in scop sexual si fals intelectual. Profesorul ar fi vrut sa profite de suferinta studentei, s-a folosit de functia lui si i-a propus sa-i indeplineasca fanteziile sexuale. Acesta i-ar fi transmis ca daca accepta o astfel de relatie, o va ajuta sa-si promoveze examenele.

"In zilele de 16 si 17 iunie 2016, inculpatul Petrovici Constantin, in calitate de conferentiar in cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Sectia Pedagogia invatamantului Primar si Prescolar, a solicitat studentei B. A. sa intretina relatii sexuale cu el, pentru a o promova la disciplina Didactica activitatilor matematice pentru invatamantul prescolar si primar, al carei titular este. In ziua de 17 iunie 2016, inculpatul Petrovici Constantin a consemnat in catalogul Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, corespunzator anului universitar 2014-2015, faptul ca studenta B. A. a obtinut nota 5 la disciplina Didactica activitatilor matematice pentru invatamantul prescolar si primar, desi, in realitate, aceasta obtinuse nota 3", au precizat anchetatorii. Chiar daca fusese trecuta nota cinci in catalog, aceasta nota trebuia trecuta si in sistemul informatic. Astfel, profesorul i-a promis studentei ca in loc de nota trei ii va consemna in sistem nota 5.

"In data de 17 iunie 2016, inculpatul Petrovici Constantin i-a dat de inteles studentei B. A. ca a intervenit pe langa secretarul Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, P. E., pentru ca aceasta sa modifice mentiunile din catalogul electronic eSims, in sensul inserarii notei 5 (desi, in realitate obtinuse nota 3 la examen), solicitandu-i studentei sa aiba relatii sexuale cu el"

Citeste mai mult aici

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si