Prognoza meteo: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni?

Prognoza meteo iunie 2020: Vremea se va încălzi treptat din 5 iunie, dar instabilitatea atmosferică rămâne ridicată în următoarele două săptămâni, reiese din prognoza publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 1 - 14 iunie.

Author: A.M.S. luni 01 iunie 2020 , 15:47

Prognoza meteo iunie 2020
Prognoza meteo iunie 2020
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prognoza meteo iunie 2020. Banat

În Banat, în primele zile de prognoză vremea va fi rece, cu medii diurne de 18- 20 de grade, dar va deveni treptat deosebit de caldă spre finalul săptămânii, când maximele vor fi în medie de 28- 29 de grade. În a doua săptămână mediile maximelor se vor situa între 26 şi 28 de grade. Minimele vor avea cele mai scăzute valori în data de 3 iunie, cu medii regionale de 7 grade, dar în restul intervalului nu vor avea variaţii semnificative şi se vor situa între 14 şi 16 grade. Gradul de instabilitate atmosferică se va menţine relativ ridicat în aproape tot intervalul, astfel încât vor fi perioade cu averse ce vor avea şi caracter torenţial şi se vor manifesta cu o probabilitate mai mare în cursul după-amiezelor.

Crişana

În Crişana, în prima săptămână de prognoză regimul termic va avea variaţii semnificative, astfel încât, dacă în primele zile valorile diurne mediate regional se vor situa între 16 şi 18 grade, caracterizând o vreme deosebit de rece, spre finalul acesteia vor creşte accentuat, spre 26- 28 de grade, cu mult mai ridicate decât normalul perioadei. Următoarea săptămână va fi caracterizată de valori apropiate mediilor multianuale, cu valori mediate între 24 şi 26 de grade. Temperaturile minime, foarte scăzute la începutul perioadei, cu medii de 6 grade, vor creşte treptat şi se vor situa între 12 şi 14 grade. Probabilitatea pentru fenomene specifice instabilităţi atmosferice va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar cu precădere în intervalul 5- 9 iunie.

Prognoza meteo iunie 2020
Prognoza meteo iunie 2020

Citeste si: VIDEO| Val de aer polar peste România. Începutul verii vine cu ploi și vijelii

Prognoza meteo iunie 2020. Transilvania

În Transilvania, vremea va fi rece în intervalul 1- 4 iunie când mediile maximelor se vor situa între 14 şi 18 grade, iar ale minimelor între 4 şi 8 grade, apoi se va încălzi treptat, astfel încât în intervalul 5- 7 iunie regimul termic se va situa peste cel caracteristic perioadei, cu maxime până la 28 de grade şi minime de 12 grade. În intervalul 8- 14 iunie nu vor fi variaţii termice semnificative, astfel că, în medie, maximele se vor situa între 24 şi 26 de grade, iar minimele între 10 şi 12 grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

Maramureş

În Maramureş, oscilaţiile termice vor fi semnificative în prima săptămână de prognoză, cu valori ce vor caracteriza la început o vreme rece şi vor ajunge spre final mai ridicate decât mediile multianuale specifice perioadei. În aceste condiţii, maximele mediate regional se vor situa între 14 şi 18 grade în intervalul 1- 4 iunie şi între 22 şi 26 de grade în intervalul 5- 7 iunie. În a doua săptămână nu vor avea variaţii mari, astfel că se vor încadra între 24 şi 26 de grade. Minimele vor avea un parcurs asemănător, mai scăzute la început, apoi în creştere şi ulterior constante, astfel că mediile acestora vor porni de la 8 grade, vor coborî la 4 grade apoi vor creşte spre 12- 14 grade. Instabilitatea atmosferică va avea un grad relativ accentuat de manifestare pe aproape tot parcursul intervalului, dar cu cea mai mare probabilitate între 5 şi 9 iunie.

Prognoza meteo iunie 2020. Moldova

În Moldova, în primele trei zile vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru începutul lunii iunie, media maximelor termice urmând a se situa între 15 şi 20 de grade. Ulterior se va încălzi treptat, iar această tendinţă se va menţine până spre sfârşitul primei săptămâni de prognoză, atunci când se estimează că temperaturile maxime vor fi, în medie regională, de 28- 29 de grade. Din data de 08 iunie, temperatura aerului va scădea uşor, spre medii ale maximelor de 26- 27 de grade. Media temperaturilor minime va fi în scădere, de la 9 grade în prima dimineaţă, spre 6 grade în dimineaţa zilei de 03 iunie, apoi în creştere, spre valori de 14- 15 grade. Probabilitatea de apariţie a fenomenelor specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

Citeste si: VIDEO| Tornadă şi furtuni cu piatră

Dobrogea

În Dobrogea, prima săptămână va debuta cu o răcire a vremii, astfel încât în primele trei zile, media temperaturilor maxime va fi de 16- 19 grade, apoi se va încălzi treptat, spre valori de 26- 27 grade, în data de 07 iunie. Ulterior temperatura aerului va scădea uşor şi până la sfârşitul intervalului de prognoză valorile termice diurne vor fi de 24- 25 de grade, în medie regională. Media temperaturilor minime va scădea, de la 12 grade în prima dimineaţă spre 9 grade în dimineaţa zilei de 03 iunie, apoi în creştere treptată spre 16- 17 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată îndeosebi în intervalul 01- 04 iunie, respectiv 08- 14 iunie.

Prognoza meteo iunie 2020. Muntenia

În Muntenia, în primele trei zile ale intervalului de prognoză vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această dată, valorile medii ale temperaturilor maxime urmând a se încadra între 16 şi 20 de grade, apoi se va încălzi treptat, astfel încât în data de 07 iunie maximele se vor situa în jurul a 29 de grade, în medie regională. Ulterior acestei date, temperatura aerului va scădea uşor şi până la sfârşitul intervalului de referinţă, media maximelor va fi de 27- 28 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere, de la 9 grade, în prima dimineaţă, la 7 grade în dimineaţa zilei de 03 iunie, apoi în creştere treptată, spre o medie de 15 grade. Probabilitatea de apariţie a manifestărilor specifice instabilităţii atmosferice va fi mai ridicată în intervalul 01- 03 iunie, apoi în intervalul 08- 14 iunie.

Oltenia

În Oltenia, în prima săptămână de prognoză vremea va avea un aspect schimbător, cu variaţii bruşte ale valorilor termice. Astfel, maximele mediate regional se vor încadra între 18 şi 20 de grade la începutul intervalului, apoi în creştere până în jur de 28 de grade în data de 7 iunie, urmând ca în a doua săptămână de prognoză să se situeze între 26 şi 28 de grade. Mediile minimelor vor fi cuprinse între 12 şi 16 grade, mai scăzute în intervalul 1- 5 iunie când vor fi cuprinse între 7 şi 9 grade. Probabilitatea pentru averse, va fi mai ridicată în perioada 1- 3 iunie şi din nou în 8- 14 iunie.

Prognoza meteo iunie 2020
Prognoza meteo iunie 2020

Citeste si: Cum va fi vremea? Prognoza meteo vine cu furtuni, ninsoare și grindină

Prognoza meteo iunie 2020. La munte

La munte, vremea se va răci la început, astfel că în intervalul 1- 4 iunie mediile maximelor se vor situa între 6 şi 8 grade, iar ale minimelor între -1 şi 2 grade. Ulterior acestea vor intra într-un proces de creştere treptată, astfel că valorile diurne mediate regional se vor situa între 12 şi 18 grade, iar cele nocturne între 6 şi 10 grade. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si