Temperaturile medii vor avea valori mai ridicate decat media climatologica in regiunile sudice, estice si local in cele vestice si apropiate de normal in rest. Media multianuala lunara pentru luna februarie este de -1 grad Celsius, luandu-se in considerare parametrii monitorizati in intervalul 1981-2010.

Cum estimeaza specialistii ANM ca va fi vremea pe regiuni

In ceea ce priveste valorile termice medii, specialistii ANM estimeaza, in perioada analizata, valori medii de temperatura de -5 si zero grade Celsius in Transilvania si Moldova si intre -2 si 2 grade in Maramures, Oltenia, Banat si Dobrogea.

Precipitatiile totale lunare vor fi, in general, apropiate de norma, exceptand regiunile centrale si estice unde vor avea o tendinta spre excedent. Cele mai mari cantitati de precipitatii sunt estimate in Maramures – de pana la 57 l/mp, Oltenia (pana la 55 l/mp), Crisana si Banat (pana la 50 l/mp), iar cele mai scazute in Moldova si Dobrogea, intre 13 si 28 l/mp.

De ce vremea in februarie va fi mai calduroasa fata de media pentru aceasta perioada

Meteorologul Elena Mateescu, directorul ANM, a explicat ce se va intampla cu vremea in luna februarie. "Luna februarie pastreaza tendinta unor valori mai ridicate decat in mod obisnuit in Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei si Olteniei. in restul tarii, valorile sunt apropiate de normele climatologice ale perioadei. Vor fi mai multe zile la rand cu temperaturi de peste 15 grade Celsius."

Zonele in care vor exista precipitatii mai mari in februarie 2018

"In schimb, tendinta cantitatilor excedentare de precipitatii se va extinde in toata tara in cursul lunii martie (…)

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Putem sa avem anumite probleme de natura hidrologica, pe secvente scurte de timp si la nivel local, cum de altfel se intampla in mod obisnuit in Romania, intr-o luna martie foarte capricioasa”, a spus Elena Mateescu la un post de televiziune


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si