Prognoza meteo pe luna decembrie. Unde va fi zăpadă de sărbători şi când se va încălzi

Scăpăm de gerul cumplit! De duminică începe să se încălzească, temepraturile cresc şi cu 10 grade, însă de marţi revin ninsorile. Se pare că în decembrie vom avea parte de zăpadă abundentă doar la munte.

M.C.B., duminică 02 decembrie 2018 , 14:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Florinela Georgescu, directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a vorbit la Digi24 despre cum va evolua vremea în luna decembrie şi la ce să ne aşteptăm de la această iarnă. "Duminică începe un proces de încălzire. Şi el, aşa cum se întâmplă iarna, se simte întâi în zonele deluroase şi montane, deci e posibil ca la munte duminică să fie mai cald decât sâmbătă şi luni decât duminică. Va fi o încălzire destul de rapidă şi simţitoare în cursul săptămânii viitoare. 

De asemenea, referitor la cum va fi această iarnă, specialistul în meteorologie a mai spus că e foarte important să urmărim la scară europeană ceea ce se întâmplă. „La noi, în zona ţării noastre, în estul Europei e această presiune ridicată asociată cu temperaturi foarte scăzute, în timp ce în vest e presiune scăzută, furtuni care vin din Atlantic. Aceste furtuni foarte persistente aduc aer oceanic, o masă bogată mult în vapori de apă şi cu temperaturi mai ridicate şi care influenţează vremea din Europa de Vest. Semnalul dinspre acolo este.

Săptămâna viitoare aşteptăm ca acele furtuni venite dinspre ocean să ajungă la limita lor estică înspre ţara noastră şi atunci să asistăm la aceste modificări în regimul termic. S-ar putea ca ninsorile să apară dincolo de ziua de marţi.   Temperaturile vor creşte.

Noaptea încă se vor menţine negative. E firesc la început de decembrie, dar nu la valorile de acum. Putem vorbi de o încălzire cu 10 grade şi foarte rapidă, astfel încât să ajungem la maxime pozitive ziua. Preţul încălzirii e că vor fi înnorări, aşteptăm şi precipitaţii", a explicat specialistul într-o intervenţie televizată.   

La nivelul celor 3 luni se discută despre posibilitate ca fenomene mai severe să apară în a doua parte a iernii, iar pe ansamblul ei, cel puţin în Europa Centrală şi de Est, să fie uşor mai caldă decât ar fi

firesc, a spus directorul executiv al ANM: "E un semnal care trebuie luat cu foarte mare reţinere pentru că această circulaţie la scară mare induce o incertitudine destul de mare în estimările de durată lungă".

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Marian Drăgulescu iubește din nou, după două mariaje eșuate. Cine este femeia care i-a... Marian Drăgulescu iubește din nou, după două mariaje eșuate. Cine este femeia care i-a furat inima gimnastului
spotmedia.ro
Lider sindical, despre cazul Pitești: Foarte mult exces de zel combinat cu prostie.... Lider sindical, despre cazul Pitești: Foarte mult exces de zel combinat cu prostie. Demisiile sunt praf în ochi, trebuie proceduri, o nouă lege și un nou statut Interviu
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
b1.ro
Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit! Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit!
infoactual.ro
Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si