Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani: dupa 18 septembrie apar ploile

Următoarele două săptămâni sunt caracterizate de temperaturi relativ normale pentru această perioadă din an, cu variaţii de temperatură atât pe timpul zilei cât şi noaptea, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Ploile, în mare parte trecătoare şi moderate cantitativ, îşi vor face apariţia abia după 18 septembrie, arată ANM, care a emis prognoza pentru intervalul 12 - 25 septembrie. ##VIDEO23369##

A.S., luni 12 septembrie 2016 , 14:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În Banat, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, variaţiile termice de la o zi la alta nu vor fi semnificative, astfel că vremea se va menţine mai caldă decât ar fi normal în a doua decadă a lunii septembrie, cu medii ale maximelor de 27 — 30 de grade şi ale minimelor de 14 — 17 grade. O răcorire a vremii se va resimţi în cea de-a doua săptămână, astfel că regimul termic va deveni apropiat de cel climatologic specific perioadei, fiind de aşteptat maxime de 22 — 24 de grade şi minime

de 11 — 14 grade, mediat pe regiune. La începutul perioadei de referinţă, vor fi averse pe arii restrânse şi în general slabe. Probabilitatea pentru ploi mai frecvente şi în general moderate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 18 — 20 septembrie şi, posibil, în ultimele zile ale prognozei.

În Crişana, în prima săptămână de prognoză, nu vor fi variaţii termice semnificative, astfel că se va menţine o vreme mai caldă decât ar fi normal în a doua decadă a lunii septembrie, cu medii ale maximelor de 27 — 30 de grade şi ale minimelor de 13 — 17 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni se va resimţi o răcorire a vremii, astfel că regimul termic va deveni apropiat de cel specific acestei perioade din an, fiind de aşteptat maxime de 22 — 24 de grade şi minime de 10 — 13 grade, în medie regională. La începutul perioadei de referinţă vor fi averse izolate, în general slabe. Probabilitatea pentru ploi mai frecvente şi, în general, moderate cantitativ va creşte în intervalul 18 — 20 septembrie şi, posibil, în ultimele zile ale prognozei.

În Transilvania, valorile termice se vor menţine, pe parcursul primei săptămâni, mai ridicate decât cele specifice la mijlocul lunii septembrie, cu medii ale maximelor de 24 — 28 de grade şi ale minimelor de 10 — 14 grade. După data de 18 septembrie, regimul termic va deveni apropiat de cel climatologic specific perioadei, fiind de aşteptat maxime de 20 — 24 de grade şi minime de 8 — 12 grade, mediat pe regiune.

În prima parte a perioadei de referinţă, ploi slabe vor fi posibile doar izolat, după care probabilitatea pentru ploi locale, în general moderate cantitativ va creşte, cu precădere pentru intervalul 18 — 20 septembrie.

În Maramureş, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, deşi vor fi uşoare variaţii termice de la o zi la alta, vremea se va menţine mai caldă decât ar fi normal în a doua decadă a lunii septembrie, cu medii ale maximelor de 25 — 29 de grade şi ale minimelor de 11 — 16 grade.

O răcorire a vremii se va resimţi în cea de-a doua săptămână, astfel că regimul termic va deveni apropiat de cel climatologic specific perioadei, fiind de aşteptat maxime de 20 — 23 de grade şi minime de 9 — 12 grade, mediat pe regiune. La începutul perioadei de referinţă doar izolat vor fi posibile averse slabe. Probabilitatea pentru ploi mai frecvente, moderate cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 18 — 20 septembrie şi, posibil, în ultimele zile ale prognozei.

În Moldova, pe parcursul primei săptămâni de prognoză vor exista variaţii semnificative ale temperaturii aerului. De la o vreme călduroasă în primele două zile, în care media regională a maximelor termice va fi de 30 de grade, iar cea a minimelor nocturne de 16 grade, în jurul datei de 15 septembrie se va ajunge la un regim termic normal pentru acea dată calendaristică. Ulterior, până la sfârşitul săptămânii, valorile termice vor creşte din nou, la o medie de 26 — 27 de grade a temperaturilor maxime şi în jur de 13 grade a celor minime. În cea de-a doua săptămână de prognoză, atât valorile termice diurne, cât şi cele nocturne, vor marca o scădere uşoară şi treptată, în medie la nivel regional cu aproximativ două grade Celsius, apropiindu-se astfel de mediile climatologic specifice acestei perioade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în intervalul 18 — 21 septembrie, când se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate. Până la sfârşitul intervalului de prognoză doar pe arii restrânse vor mai fi ploi slabe, trecătoare.

În Dobrogea, de la o vreme călduroasă în primele trei zile ale intervalului de prognoză, în care media regională a maximelor termice va fi de 27 — 29 de grade, iar a celor minime de aproximativ 18 grade, se va ajunge, în zilele de 15 şi 16 septembrie, la un regim termic apropiat de normalul acestei perioade, în urma unei scăderi de 5 — 6 grade. Până la sfârşitul săptămânii, valorile termice vor creşte din nou, iar vremea va redeveni caldă pentru a doua decadă a lunii septembrie, cu o medie de 25 de grade a temperaturilor maxime şi în jur de 16 grade a minimelor termice. Pe tot parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză nu vor fi modificări semnificative, valorile termice fiind în scădere uşoară de la o zi la alta, de la o medie regională a temperaturilor maxime de 24 — 25 grade la început, spre 21 — 22 grade la finalul intervalului, în timp ce media minimelor nocturne va scădea de la 16 la 14 grade.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în intervalul 19 — 21 septembrie, când vor fi şi perioade cu ploi însemnate cantitativ, iar până la sfârşitul intervalului de prognoză doar izolat vor mai fi ploi slabe şi trecătoare.

În Muntenia, în cea mai mare parte a primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor caracteriza o vreme mult mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă, cu o medie la nivel regional a temperaturilor maxime de 28 — 30 de grade şi de 14 — 16 grade a celor minime. Excepţie vor face zilele de 15 şi 16 septembrie când se va consemna o scădere de aproximativ 4 grade, atât a temperaturilor diurne, cât şi a celor nocturne. În a doua săptămână, se va manifesta o tendinţă de scădere uşoară şi treptată a regimului termic, astfel că la sfârşitul intervalului se vor înregistra valori apropiate de mediile multianuale specifice datei, respectiv temperaturi maxime, în medie, de 22 de grade şi minime, la nivel regional, de 11 — 12 grade. Ploi moderate cantitativ şi pe arii extinse vor apărea în intervalul 18 — 21 septembrie, iar ulterior, până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, doar trecător şi pe spaţii mici va mai ploua slab.

În Oltenia, regimul termic va avea o tendinţă de scădere uşoară şi treptată pe tot parcursul intervalului de prognoză, de la o vreme mult mai caldă în prima săptămână, spre valorile termice apropiate de mediile climatologic specifice perioadei, la finalul intervalului. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 30 grade, spre 22 grade în jurul datei de 24 septembrie. Media regională a temperaturile nocturne va fi, de asemenea, în scădere, de la 16 la 11 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor, local moderate cantitativ, va fi mai mare în intervalul 18 — 21 septembrie. În rest, numai trecător şi pe arii restrânse va ploua slab, în special în jurul datelor de 23 şi 24 septembrie.

La munte, maximele diurne vor varia de la o medie de 18 grade în prima săptămână spre 12 grade, în jurul datei de 24 septembrie. Temperaturile nocturne vor avea valori, mediate la scara întregii regiuni, de la 11 grade la începutul intervalului spre 4 — 5 grade la sfârşitul celor două săptămâni. În intervalul 11 — 14 septembrie, este posibilă apariţia precipitaţiilor şi, din nou, după data de 17 septembrie, când se vor înregistra şi cantităţi de apă însemnate, anunta ANM.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Harun din serialul "Hercai", poveste intensa de iubire alaturi de una... Harun din serialul "Hercai", poveste intensa de iubire alaturi de una dintre cele mai frumoase si talentate actrite din Turcia! Iata cine i-a cucerit inima carismaticului Ahmet Kayakesen!
spotmedia.ro
În „locuințele pentru tineri” cu chirii modice din centrul Capitalei stau (foști)... În „locuințele pentru tineri” cu chirii modice din centrul Capitalei stau (foști) angajați ai Primăriei Sectorului 1, cu salarii de peste 5.000 de lei
spotmedia.ro
Bucureștenii plătesc lunar aproape 6,5 milioane de euro pentru salariile angajaților... Bucureștenii plătesc lunar aproape 6,5 milioane de euro pentru salariile angajaților din cele 7 primării din Capitală. Unde se duc cei mai mulți bani
b1.ro
Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO) Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO)
infoactual.ro
Fosta soție a lui Elvis Presley arată ca o mumie! Operațiile estetice au desfigurat-o Fosta soție a lui Elvis Presley arată ca o mumie! Operațiile estetice au desfigurat-o
infoactual.ro
12 mai, sărbătoare cu cruce albastră! Orice bun creștin trebuie să știe asta 12 mai, sărbătoare cu cruce albastră! Orice bun creștin trebuie să știe asta
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si