Prognoza meteo pentru vineri, 7  mai 2021. Diferențe mari de temperatură între nordul și sudul țării

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 7 mai 2021. Vremea va fi instabilă și răcoroasă în vestul, centrul și nordul României, cu temperaturi maxime de 13 grade în Maramureș și 27 de grade Celsius în Lunca Dunării.

Author: Andreea Bolocan joi 06 mai 2021 , 16:00

Vremea în România, 7 mai 2021 ANM
Vremea în România, 7 mai 2021[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Conform meteorologilor ANM, în noaptea de joi spre vineri cerul va avea înnorări temporar accentuate în jumătatea de nord a țării, unde local va ploua slab şi va fi variabil în sud, unde ploile se vor semnala cu totul izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona înaltă de munte şi, trecător, în nord-vest. Temperaturile minime se vor situa între 1 grad în depresiunile Carpaților Orientali şi 13 grade pe litoral. Izolat, vor fi condiții de ceață, cu precădere în regiunile sud-estice.

Vremea în România, 7 mai 2021

În vestul, centrul şi nordul țării vremea va fi în general instabilă şi răcoroasă, vor fi înnorări şi averse, mai ales după-amiaza şi noaptea, iar în nord-vest cantitățile de apă vor depăşi 15...20

l/mp. în sud şi sud-est, vremea va deveni caldă pentru această dată, cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului şi aversele se vor semnala pe arii restrânse.

Citeste si: VIDEO -Delta Dunării s-a dovedit a fi un „refugiu” cu pensiunile pline

În ţară vor fi şi descărcări electrice şi, izolat, mai ales în est- sud-est, vor fi condiții de grindină. Spre sfârşitul intervalului, în zona montană înaltă, la altitudini de peste 1800 m, precipitațiile vor fi mixte. Temporar, vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari pe crestele montane, unde rafalele vor depăşi 70...90 km/h.

Temperaturile maxime se vor situa între 13...14 grade în Maramureş şi 28 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 15 grade. Dimineața, izolat, vor fi condiții de ceață.

Vremea în Bucureşti, 7 mai 2021

În Bucureşti, vremea va fi predominant frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a nopții. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 12...13 grade.

Citeste si: VIDEO- Vama Veche își vrăjește turiștii în continuare cu plaja boemă

Vremea la munte, 7 mai 2021

La munte, vremea va deveni instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, în prima parte a zilei în Munții Apuseni şi în nordul Carpaților Orientali, apoi şi în restul zonei montane. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăşi 20...25 l/mp, iar izolat vor fi condiții de grindină. Noaptea, la altitudini de peste 1800m, precipitațiile vor fi mixte. Temporar vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depăşi 70...90 km/h. Valorile termice vor fi în creştere.

Vremea la mare, 7 mai 2021[Sursa foto: PixaBay]

Vremea la mare, 7 mai 2021

La mare, vremea va fi un destul de instabilă, cu ploi pe toată perioada zilei. Temperatura maximă va atinge 15 grade după-amiaza, iar cea minimă va înregistra 8 grade Celsius. Vântul va sufla cu o viteză maximă de 22 km/h.

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si