Prognoza meteo pentru weekend. Ce temperaturi vor fi? Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări.

Află ce temperaturi ne așteaptă în weekend și în ce regiune a țării vor fi cele mai ridicate temperaturi! Meteorologii au transmis unde anume își vor face apariția ploile în aceste zile de weekend!

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări.

Meteorologii au anunțat în urmă cu puțin timp, vijelii în cea mai mare parte a ţării, de vineri de la ora 11:00, până sâmbătă dimineaţă, la ora 6:00.

Citeste si: Vijelii, averse torențiale și descărcări electrice în toată țara până sâmbătă- HARTA

Astăzi, 17 iunie, vremea aduce valori minime de până la 17 grade în majoritatea zonelor țării. În Transilvania, Maramureș și la munte dimineața va fi mai rece, cu minime ce vor urca doar până la 12- 13 grade Celsius. Astfel, pe crestele montane vom avea mai mult de 9- 10 grade Celsius. Valorile maxime ale zilei de vineri vor ajunge la 28 – 29 de grade în mare parte din țară.

ANM mai anunță ploi la nivelul întregii țări, însă mai importante cantitativ prin zonele montane, estul Olteniei și sudul extrem al Munteniei (10 – 15, izolat 20 de l/mp).

Prognoza meteo pentru weekend-ul 18- 19 iunie 2022. Cod galben de ploi în mai multe zone ale țării

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitatea atmosferică accentuată pentru intervalul 17- 18 iunie, de la ora 11 până mâine la ora 06:00.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

”În intervalul menţionat, în Transilvania, Moldova, Oltenia, Muntenia şi local în Dobrogea şi Banat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântului şi vijelii (viteze la rafală de peste 55...75 km/h), averse torenţiale şi izolat grindină”, menționează meteorologii.

Citeste si: Inundații în județele Prahova și Constanța, în urma ploilor abundente

Prognoza meteo pentru weekend. Ce temperaturi vor fi?

Prognoza meteo pentru weekend. Ce temperaturi vor fi?

[Sursa foto: Site: ANM]

Noaptea aria acestor fenomene se va mai restrânge. Cantităţile de apă vor depăşi 20...30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

În Capitală, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere din orele amiezii, când vor fi perioade cu descărcări electrice, intensificări ale vântului şi vijelii (v iteze la rafală în medie de 55...75 km/h), averse şi posibil grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 5...10 l/mp şi izolat 15...20 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar temperatura aerului pe parcursul nopţii va fi de 14...17

grade.

Sâmbătă, valorile minime vor fi cuprinse între 16 și 17 grade, cu excepția Transilvaniei, Maramureșului, zonelor montane, unde se vor înregistra valori de 11 – 13 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru weekend. Ce temperaturi vor fi?

Prognoza meteo pentru weekend. Ce temperaturi vor fi?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Cu privire la temperaturile maxime, finalul de săptămână aduce temperaturi de peste 30 de grade Celsius, cu precădere prin Banat, Crișana și sudul Moldovei.

Citeste si: Vremea mohorâtă nu anulează distracția

În ultima zi de weekend, aduce minime de până la 18- 19 grade Celsius, urmând ca prin Transilvania, Maramureș și zonele montane să fie mai răcoare. În aceste zone, mercurul din termometre nu va depăși 14- 15 grade Celsius.

Pe toată durata zilei, vremea va fi însorită, iar maximele vor depăși 30 de grade Celsius la nivelul întregii țării, mai ales prin zonele de sud și sud-est (Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei). 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si