Program de guvernare - Majorarea pragului pentru medicamente compensate de la 700 la 900 de lei pana la 1 august

Majorarea pragului pentru medicamente compensate de la 700 la 900 de lei pana la 1 august este una dintre masurile prevazute in programul de guvernare, la capitolul sanatate. Noul guvern promite si solutii pentru a impiedica plecarea medicilor in strainatate, precum 0 % impozit pe venit pentru medici sau conditii mai bune pentru infiintarea unor cabinete medicale in zonele defavorizate, dar si infiintarea unui Catalog National al Profesionistilor din Sanatate.

joi 29 iunie 2017 , 13:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Noul program de guvernare al coalitiei PSD-ALDE, redactat odata cu formarea noucabinet guvern condus de Mihai Tudose, preia in mare parte masurile prevazute in programele anterioare de guvernare, precum constructia a opt spitale regionale, organizate ca centre de urgenta-excelenta, pentru toate specialitatile medicale, inclusiv cu centre de telemedicina regionale sau nationale in functie de specialitate, la care se pot conecta centrele medicale, atat pentru diagnostic, dar si pentru a doua opinie, dotarea fiecarui spital judetean cu echipamente de imagistica moderne (cel putin un CT si RMN), echipamente pentru analize de laborator, paturi pentru arsi (6-10 paturi), inlocuirea treptata a parcului actual de ambulante, o ambulanta pentru fiecare comuna.

Cresterea capacitatii de screening pentru depistarea bolilor netransmisibile cu impact asupra sanatatii publice: cancer col uterin, cancer mamar, cancer colo rectal, cancer prostate, cancer pulmonar, diabet zaharat, boli cardio-vasculare, boli pulmonare cronice prinfondurinerambursabile si elaborarea, finantarea si implementarea programelor profilactice pentru copii pentru toate ariile terapeutice, prin introducerea consultatiilor obligatorii pentru copii de varsta 5-9 ani prin reteaua de medicina scolara sau prin cabinetele de medicina si dezvoltarea cabinetelor medicale scolare sunt prevazute, de asemenea, in programul de guvernare.

La capitolul medicamente, programul de guvernare prevede: reducerea cu minimum 35% a pretului medicamentelor inovative care si au pierdut patentul si au inregistrate medicamente generice, program national prin care, pentru fiecare boala, fiecare pacient va avea la dispozitie un medicament gratuit pentru afectiunea sa dar si majorarea pana la 1 august a pragului pentru medicamente compensate de la 700 la 900 lei aplicat la toate veniturile, precum si mai multi bani pentru programele nationale de sanatate.

Programul de guvernare prevede si realizarea unui buget multianual pentru vaccinurile incluse in planul national, conform OMS, repornirea si dezvoltarea activitatii Institutului Cantacuzino si dezvoltarea Unifarm ca principala institutie cu atributii de import si distributie a medicamentelor si in vederea asigurarii continuitatii aprovizionarii si desfacerii acestora catre populatie.

In programul Guvernului Tudose, printre masurile de descurajare a exodului cadrelor medicale, care pleaca in strainatate pentru un loc de munca mai bine platit, sunt prevazute, pe langa 0 % impozit pe venit pentru medici, si asigurarea unor conditii mai bune privind infiintarea de cabinete medicale in zonele defavorizate, asigurarea formarii unui numar adecvat de categorii de personal medical, cu preponderenta pentru acele specialitati care inregistreaza un deficit si reformarea rezidentiatului in ceea ce priveste admiterea, pregatirea si obtinerea calificarilor de specialist. Coordonarea activitatilor de formare, dezvoltare a carierei, stabilirea necesarului pentru toate categoriile de personal medical vor fi facute de Centrul National de Resurse Umane in Sanatate, in subordinea Ministerului

Sanatatii, in colaborare cu Colegiile si Ordinele Profesionale din sanatate si institutiile academice medicale, iar astfel va exista un Catalog National al Profesionistilor din Sanatate, care va sta la baza fundamentarii necesarului de formare de profesionisti, potrivit programului de guvernare.

Sursa: News.ro


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Emily Burghelea a aflat daca va avea fetita sau baietel: "Am cedat... Emily Burghelea a aflat daca va avea fetita sau baietel: "Am cedat insistentelor celor din jur..."
demamici.ro
A născut un bebeluș de 6,01 kg, natural, fără epidurală. Băiețelul a venit pe lume la... A născut un bebeluș de 6,01 kg, natural, fără epidurală. Băiețelul a venit pe lume la 40 de săptămâni | Demamici.ro
b1.ro
A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a... A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a împietrit! A plâns ...
monitorulcj.ro
Mereu la datorie! Polițiștii au dat jos zăpada de pe lunetele șoferilor, dar nu au scos... Mereu la datorie! Polițiștii au dat jos zăpada de pe lunetele șoferilor, dar nu au scos și carnețelul de amenzi. VIDEO
infoactual.ro
Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum” Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum”
infoactual.ro
Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si