Programul Casa Verde Plus, un esec? Inca nu exista fonduri pentru izolarea caselor cu lana - Iar in tot acest timp, ciobanii arunca lana fiindca nu o pot valorifica

Ce spuneti de 40 de mii de lei ajutor de la stat pentru a va izola casa cu lana? O idee buna, dar aplicata... romaneste. Desi programul Casa Verde Plus ar fi trebuit lansat la inceputul anului, inca nu se stie daca exista fonduri. Intre timp, ciobanii arunca lana pentru ca... nu o pot valorifica!

Author: V.P. joi 25 ianuarie 2018 , 19:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Incepem cu o realitate trista. Lana este o resursa care poate fi utilizata in multe domenii. Doar ca...

PETRE DAEA, MIN. AGRICULTURII: Am abandonat-o, am aruncat-o, i-am dat foc.

Daca autoritatile recunosc asta, atunci problema e ca si rezolvata. 

Ei bine… nu chiar!
Exista, spre exemplu,  programul "Casa Verde Plus". Proprietarii de locuinte cu parter si cel mult 2 etaje pot primi de la stat peste 8500 de euro.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: „Nașa mi-a dat un mesaj” Armin Nicoară, la cuțite cu Georgiana Lobonț după zvonurile divorțului! Care este adevărul despre căsnicia artistei- wowbiz.ro

"Finantarea se acorda sub forma unei prime de eficienta energetica în valoare de maximum 40.000

de lei, aferenti cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 120 lei/mp izolat si finisat, pentru izolarea locuintelor aflate în faza de constructie si pentru izolarea locuintelor existente."
Sursa: afm.ro

Conditia principala este ca persoanele interesate sa foloseasca materiale organic-naturale.  Lana, spre exemplu! Daca e tratata corespunzator, este o solutie optima pentru izolatia termica a casei.

PRETURI:
4 -26 DE EURO/M.P.

Preturile pot fi cuprinse intre 4 si 26 de euro pe metrul patrat, fara a include si manopera.

PETRE DAEA, MIN. AGRICULTURII: Daca avem 12 milioane de oi, cu lana de pe oi facem 12 milioane de plapumi si asa oamenii necajiti au caldura, decat sa o aruncam sau sa-i dam foc.

Desi bugetul pe anul 2018 a fost votat, inca nu se stie daca sunt fonduri pentru programul "Casa Verde Plus", ne-au transmis cei de la Ministerul Mediului.  
Cel mai probabil, in martie vom afla daca ajutorul de 40 de mii de lei va mai fi acordat! Experienta anilor trecuti ne arata ca si alte programe similare au adus multe batai de cap pentru cei interesati.

Sute de oameni au stat la cozi interminabile pentru a accesa fondurile din programul "Casa Verde" prin care puteau primi ajutor financiar pentru montarea de panouri solare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si