Programul „Clar - pentru copii”. Sprijin de 500 de lei pentru copiii din București

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat proiectul „Clar - pentru copii”, prin care 4000 de copii vor beneficia de sprijin financiar de 500 de lei pentru confecționarea unei perechi de ochelari de vedere.

I.C., joi 14 mai 2020 , 12:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Este un nou proiect destinat sănătății bucureștenilor, mai ales într-o perioadă în care o parte dintre părinți pot fi afectați financiar de epidemie: 4.000 de copii vor beneficia de sprijin financiar din partea Primăriei Capitalei pentru confecționarea unei perechi de ochelari de vedere - rame și lentile. Este alocată o sumă de maxim 500 de lei pentru fiecare beneficiar în parte. Continuăm astfel de forme de spriin pentru sănătatea copiilor și a tuturor bucureștenilor, întrucât este un domeniu prioritar pentru noi”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Citeste si: Orban: Azi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență va declara starea de alertă - LIVE VIDEO

„Este un nou proiect destinat sănătății bucureștenilor, mai ales într-o perioadă în care o parte dintre părinți pot fi afectați financiar de epidemie: 4.000 de copii vor beneficia de sprijin financiar din partea Primăriei Capitalei pentru confecționarea unei perechi de ochelari de vedere - rame și lentile. Este alocată o sumă de maxim 500 de lei pentru fiecare beneficiar în parte. Continuăm astfel de forme de spriin pentru sănătatea copiilor și a tuturor bucureștenilor, întrucât este un domeniu prioritar pentru noi”, a mai scris primarul general.

Condiții și înscrieri pentru programul „Clar - pentru copii”

• Înscrierile încep pe 18 mai și se desfășoară online, pe site-ul dedicat proiectului - http://clar.assmb.ro
(la Secțiunea „Înscriere în proiect”). Tot pe site-ul ASSMB se află lista cu unitățile afiliate proiectului, regulamentul, documente-tip și alte detalii utile pentru înscriere.

Citeste si: Amenzi în starea de alertă. Pentru ce pot fi sancționați românii

• Vor beneficia de acest proiect copiii cu vârsta de până la 17 ani cu domiciliul stabil sau viză de reședință în Municipiul București, obținută cu cel puțin 6 luni înainte de depunerea cererii de aplicare în cadrul proiectului. De asemenea, solicitanții trebuie să aibă recomandare medicală de la oftalmolog.

• Proiectul se va derula în perioada 2020-2021 și are ca obiectiv remedierea problemelor de vedere în rândul copiilor, cu impact asupra calității vieții, inclusiv beneficii economice prin diminuarea cheltuielilor aferente tratamentelor oftalmologice ulterioare sau bolilor generale asociate.

Citeste si: Avertismentul lui Raed Arafat: „Valul 2 poate să fie și în vară”

• Proiectul „CLAR - pentru COPII” a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 57/14.02.2020, iar valoarea totala a acestuia este de două milioane lei.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si