Programul Rabla pentru electrocasnice, a treia etapă. UPDATE: Bugetul a fost epuizat în 5 minute

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat că, vineri, începând cu ora 10.00, se pot genera vouchere pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare, în cea de-a treia etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice. UPDATE: Bugetul programului a fost epuizat în doar 5 minute.

Author: Sorin Negru vineri 10 decembrie 2021 , 10:37

Programul Rabla pentru electrocasnice, etapa a treia. Vouchere de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.  

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE.

 Ca și în etapele trecute, voucherele au fost epuizate într-un timp extrem de scurt- mai exact sub 5 minute. Potrivit autorităților, bugetul alocat acestei etape a fost de 6 milioane de lei. 

Programul Rabla pentru electrocasnice s-a bucurat de un interes major din partea românilor, la rundele precedente bugetul fiind epuizat în primele 5-10 minute de la momentul începerii înregistrării în sistem. Cei interesați de noua etapă pot intra pe pagina online a programului Rabla pentru electrocasnice  aici.

Citeste si: Etapa a doua a Programului Rabla pentru electrocasnice: bugetul a fost epuizat în 8 minute

Câți bani primești pentru un aparat de aer condiționat sau un aspirator

Bugetul alocat în anul 2021 pentru noua etapă a programului Rabla pentru electrocasnice este de 34 milioane lei. Valoarea voucherelor este:

- 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;
- 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;
- 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai

mic de 43 kWh/an.

Citeste si: Rabla pentru electrocasnice- etapa a doua

Persoanele fizice vor avea posibilitatea să intre  în contul de utilizator creat  şi să genereze vouchere aferente categoriei de electrocasnice dorite.

Finanţarea nu poate depăşi 50% din valoarea echipamentelor comercializate prin program, se precizează în comunicatul Administrației de mediu.

Valabilitatea voucherelor este de 15 zile

O noutate a programului Rabla pentru electrocasnice din acest an o reprezintă introducerea unei prevederi clare cu privire la caracterul netransmisibil al voucherului. Voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică.

Listele cu beneficiarii aprobați vor fi publicate pe site-ul instituției, www.afm.ro, la
secțiunea dedicată programului.

Valabilitatea voucherelor este de 15 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat.

Citeste si: Rabla pentru electrocasnice- etapa a doua

Buget epuizat în câteva minute

Bugetul celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice- pentru televizoare, laptopuri şi tablete- s-a epuizat în opt minute, iar Ministerul Mediului a anunţat că au fost generate 33.877 de vouchere.

Mai mulţi utilizatori au reclamat că aplicaţia s-a blocat. "Aşteptăm de la STS explicaţiile tehnice", au afirmat reprezentanţii ministerului.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si