Programul Rabla Plus demarează miercuri, cu cel mai mare buget de când există programul

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a anunţat că programul Rabla Plus demarează miercuri, prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), având cel mai mare buget de când există programul, 140 de milioane de lei, cu aproape 45% mai mare decât în anul 2019, program care nu condiţionează achiziţia unui autovehicul nou de casarea unui autovehicul uzat.

Author: M.A. miercuri 25 martie 2020 , 14:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Astfel, persoanele care doresc să achiziţioneze o maşină full electric sau electric hibrid plug-in, se pot adresa dealer-ilor validaţi începând cu ora 13:00.

Totodată, pentru prima dată în istoria sa, Rabla Plus permite populaţiei inclusiv achiziţia de motociclete full electric”, a informat miercuri Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Programul de anul acesta păstrează pentru al cincilea an consecutiv cea mai mare primă pentru achiziţia maşinilor full electric din Europa: circa 10.000 euro.

„Anul acesta am aprobat pentru Rabla Plus cel mai mare buget de când există programul: 140 de milioane de lei, cu aproape 45% mai mare decât în anul 2019. Am crescut bugetul pentru că ne-am stabilit un obiectiv mare pentru 2020: să punem pe şoselele României aproximativ 3.000 de maşini nepoluante, adică acelaşi număr de autovehicule cumpărate prin Rabla Plus în toţi cei patru ani de când există programul.

Cred că viitorul transportului este full electric, iar acest tip de transport va fi şi o garanţie a aerului bun în oraşe. Am venit şi cu o premieră anul acesta: finanţarea achiziţiilor de motociclete full electric. Există calcule care arată că dacă 10% din şoferi şi-ar înlocui maşina cu o motocicletă full electric, poluarea din trafic ar scădea substanţial, iar timpul de staţionare în trafic s-ar reduce cu până la 40%. Nu în ultimul rând, e important să vorbim şi despre o altă noutate: am impus prin ghidul de finanţare condiţia ca cei care îşi cumpără o astfel de maşină să nu o poată înstrăina cel puţin un an. România acordă cea mai mare primă pentru autovehicule electrice din Europa şi este normal să ne asigurăm că aceste maşini rămân în traficul din ţară”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului, apelor şi pădurilor.

Citeste si: Anchetă epidemiologică la Spitalul de Arşi din Bucureşti, după ce un pacient care a fost de două ori operat a fost confirmat cu coronavirus

În ceea ce priveşte achiziţiile maşinilor hibrid plug-in, aceastea sunt susţinute prin program cu circa 4.500 de euro, iar motocicletele full electric cu peste 700 de euro, dar nu mai mult de 50% din costul autovehiculelor.

Citeste si: Raed Arafat nu consideră că a greșit la Colectiv. Cum se apără secretarul de stat al MAI în fața acuzațiilor primite: „Dacă noi nu voiam să îi ducem, rămâneau acasă''- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Citeste si: Marcel Vela, explicații despre cele două ore în care persoanele peste 65 de ani pot ieși din casă

Citeste si: Bilanţul morţilor de covid-19 în Spania creşte puternic la 3.434 şi depăşeşte bilanţul Chinei

Citeste si: Bilanţul morţilor de covid-19 în Spania creşte puternic la 3.434 şi depăşeşte bilanţul Chinei

Citeste si: Fiul cel mare al Luminiței Anghel, dezvăluiri de coșmar pe internet! Tânărul a dezvăluit că nu se spală de săptămâni întregi, iar motivul i-a uluit pe toți- kfetele.ro

Citeste si: Cât câștigă Eva Măruță din postările de pe rețelele sociale?! Nu o să îți vină să crezi ce sumă primește pentru o postare- radioimpuls.ro

”Programul Rabla Plus nu condiţionează achiziţia unui autovehicul nou de casarea unui autovehicul uzat. Însă cei care vor dori să renunţe la o maşină veche, poluantă, vor beneficia în plus şi de prima de casare stabilită prin programul Rabla Clasic, în valoare de 6.500 de lei”, informează Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Astfel, în condiţiile accesării concomitente a celor două programe, sumele decontate prin AFM din costul total al maşinii vor fi de: circa 11.300 de euro pentru maşinile full electric, 5.800 de euro pentru maşinile hibrid plug-in şi 1.400 de euro pentru motocicletele full electric, dar nu mai mult de 50% din costul autovehiculului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si