Proiect cotroversat: banda doar pentru autobuze pe mai multe bulevarde din Capitala

O banda doar pentru autobuze, ce ramane pentru restul masinilor! Asa vor fi împartite mai multe bulevarde din Capitala. Daca soferii spun ca traficul se va bloca total, conducatorii de pe autobuze sustin ca doar asa ar putea respecta timpii pe cele mai aglomerate trasee.

Stirile Kanal D, miercuri 26 aprilie 2017 , 19:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Englezii ii spun "bus lane" si o respecta cu sfintenie. Primaria Capitalei si Politia Rutiera o numesc banda unica pentru transportul in comun. Va fi semnalizata prin acest indicator. Doar ca parerile sunt deja impartite, dovada clara ca scandalurile se vor tine lant!

Proiectul noului traseu pentru banda unica va incepe in Baneasa, va trece pe la Arcul de Triumf si Piata Dorobanti si se va opri la Piata Romana.

Proiectul benzii unice a fost aplicat deja. Exista in mai multe zone din oras doar ca... Ati ghicit! Este ignorat de toata lumea!

Pentru inceput, noile benzi vor fi semnalizate cu ajutorul vopselei. Apoi se vor monta si stalpisori de delimitare.
Priviti acest bulevard. Imaginati-va ca una dintre benzi este libera, iar autobuzul poate circula nestingherit. Timpul unei calatorii s-ar scurta la jumatate.

Teoretic, cei care nu vor respecta benzile unice dupa aplicarea noilor marcaje, vor fi amendati. Sa existe oare hartie suficienta pentru procesele verbale? In alte tari, benzile pentru autobuze sunt monitorizate de camere de supraveghere.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si