Proiect de 25 de milioane de euro la Tecuci: o companie spaniola, in parteneriat cu primaria va infiinta o fabrica de sortare si tratare a deseurilor

Municipiul Tecuci va avea o fabrica de sortare si tratare a deseurilor. Compania spaniola Sustainable Waste Treatment S.L. (SWT) a incheiat un parteneriat cu primaria orasului si urmeaza ca acest proiect sa fie demarat in curand.

miercuri 18 mai 2016 , 15:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Compania Sustainable Waste Treatment S.L. (SWT) a incheiat un parteneriat cu Primaria Municipiului Tecuci pentru infiintarea unei fabrici de sortare si tratare a deseurilor din localitate. Proiectul se ridica la 25 de milioane de euro si urmeaza sa creeze  35 de locuri de munca noi.   

"Investiţia din România face parte dintr-un proiect integrat al companiei ce prevede realizarea la Galaţi a unei fabrici de prelucrare a materiilor prime rezultate din reciclare (plastic şi sticlă). Valoare cumulată a celor două proiecte (Tecuci şi Galaţi) se ridică la 80 milioane euro, urmând să creeze în total 145 de noi locuri de muncă”, se arata intr-un comunicat de presa publicat de Departamentului pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat din cadrul Guvernului (InvestRomania),  instituţie care a oferit asistenţă firmei spaniole SWT  în dezvoltarea proiectului.

SWT vrea sa realizeze un sistem complet de reciclare, care a fost patentat pentru toata Europa, ce cuprinde o statie integrata de sortare, tratare, reciclare si valorificare a deseurilor, menita sa produca energie electrica si energie termica, cu capacitate de procesare de 200.000 de tone pe an de deseuri colectate. Thnologia nu implica folosirea apei in tratarea deseurilor, scrie sf.ro.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si
TAGURI
tecuci