Proiect de lege aprobat de Camera Deputatilor! Poti primi amenda de 10.000 lei daca faci ASTA!

Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, a adoptat marti, cu 214 voturi "pentru", opt voturi "impotriva" si zece abtineri, un proiect de lege pentru modificarea legii 202/2002 privind egalitatea de sanse intre femei si barbati, care prevede ca hartuirea psihologica si hartuirea stradala se pedepsesc cu amenda contraventionala cuprinsa intre 3.000 si 10.000 de lei.

G. S., luni 16 iulie 2018 , 16:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Astfel, dupa alineatul 1 al articolului 6 din actuala lege 202/2002 s-a adaugat urmatoarea prevedere: “Se interzic comportamentele de hartuire, hartuire sexuala sau hartuire psihologica atat in public, cat si in privat”.

Printre altele, discriminarea pe baza de sex sau prin utilizarea de catre angajator a unor practici care dezavantajeaza persoanele de un anumit sex, in legatura cu relatiile de munca, discriminarea pe baza de maternitate a femeilor gravide sau care alapteaza si hartuirea sexuala se pedepsesc cu amenda contraventionala cuprinsa intre 3.000 si 10.000 de lei.

In forma initiala adoptata de Senat, amenda contraventionala era cuprinsa intre 3.000 si 100.000 de lei.

O alta modificare arata ca aceste contraventii pot fi constatate de Ministerul de Interne, prin Politia Romana, Jandarmerie, Politia Locala si Politia de Frontiera.

"Sper ca aceste lucruri sa se schimbe odata cu intrarea in vigoare a acestei legi. Zi de zi, femeile din Romania sunt agresate si umilite prin hartuire – sub toate formele sale – inclusiv in scoli si universitati, la locul de munca, pe strada, in transportul in comun si in institutii publice. De cele mai multe ori, hartuitorii nu se opresc doar la abuzuri verbale sau gesturi. Hartuirea nesanctionata poate duce la forme grave de violenta, iar acest lucru nu mai poate fi tolerat”, a sustinut deputatul Oana Bizgan.
Proiectul de lege a fost initiat de catre deputatul neafiliat Oana Bizgan si a fost sustinut de toate grupurile parlamentare.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si