Proiect de lege controversat. Elevii care agreseaza profesori risca ani grei de inchisoare

Elevii sau parintii care lovesc un professor aflat intr-o institutie de invatamant ar putea risca sase ani de inchisoare. Proiectul cotroversat vine in apararea cadrelor didactice.

A.C., luni 17 aprilie 2017 , 10:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Consiliul Elevilor condamnta aceasta initiativa, sustinand ca alesii trebuie sa gaseasca o solutie care sa elimine violenta in scoli, reamintind de numeroasele exemple cand elevii au fost agresati de cadrele didactice.

Propunerea legislativa se refera la recunoasterea profesorului ca autoritate publica si o data cu aceasta include pedepse pentru persoanele care ameninta sau agreseaza dascalii in scoala. Astfel, amenintarea, lovirea sau vatamarea corporala ar urma sa fie sanctionate cu pedeapsa prevazuta de lege in astfel de cazuri plus o treime. Adica daca un om poate primi cinci ani de inchisoare pentru lovirea unei persoane pe strada, un elev ar urma sa primeasca sase ani si jumatate pentru lovirea unui profesor, , potrivit stiripesurse.ro.

Demersul initiat de un senator PSD a trecut deja de Camera Deputatilor si a primit aviz favorabil in comisia juridica a Senatului. Votul decisiv urmeaza sa fie dat in Senat. Pe de alta parte, proiectul nu se refera si la situatiile in care elevii sunt agresati de profesori, care, potrivit parintilor, sunt dese si la fel de grave.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si