Proiect de lege pentru detinuti: inchisoare la domiciliu, cu bratari electronice

Presedintele Comisiei juridice a Senatului, Catalin Boboc, alaturi de alti parlamentari PNL, au depus la Senat un proiect de lege care prevede supravegherea la domiciliu prin bratara electronica drept o alternativa de executare a pedepsei privative de libertate.

Editor: Alexandra Chiric Author: A.C. joi 06 octombrie 2016 , 18:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Conform actului normativ, judecatorul ar putea dispune masuri alternative de executare a pedepsei privative de libertate, constand in inlocuirea masurii executarii pedepsei principale cu inchisoarea in regim de detentie cu masura executarii acesteia la domiciliu, in libertate sau in regim special penitenciar.

"Masura se poate aplica pentru condamnarea la pedeapsa de pana la 2 ani inchisoare cu executarea acesteia in regim de detentie.

Masura nu se aplica pentru condamnarile privative de libertate aplicate pentru savarsirea de catre condamnat a unei infractiuni cu violenta sau profitand de starea de neputinta fizica sau psihica a victimei, infractiuni de serviciu, pentru infractiuni de coruptie sau cele conexe infractiunilor de coruptie, cat si persoanelor aflate in stare de recidiva", stipuleaza propunerea legislativa, potrivit Agerpres.

Citeste si: „Distrugea tot când îi venea sevrajul”. O femeie din Maramureș și-a ucis mama, la scurt timp după ce fusese externată de la psihiatrie- kanald.ro

Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

Totodata, daca va fi votat, judecatorii ar putea dispune executarea fractionata a pedepsei privative de libertate in zilele de sambata si duminica intr-un centru special infiintat.

Masura se poate aplica pentru condamnarea la pedeapsa de pana la 3 ani inchisoare cu executarea acesteia in regim de detentie.

In documentul citat se mai precizeaza faptul ca Ministerul Justitiei va trebui sa asigure crearea unor spatii noi, a centrelor de detentie pentru executarea masurilor alternative, achizitionarea de bratari electronice in scop de supraveghere a executarii pedepselor la domiciliu, dar si angajarea de personal in sistemul de probatiune.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si