Proiect inedit in judetul Satu Mare. Case construite din 4.000 de sticle de plastic umplute cu nisip. Cum arata cele cinci cabane ecologice

Tabara ecologica de la Tarna Mare, din judetul Satu Mare, a cunoscut un real succes. Cinci cabane au fost realizate din 4.000 de sticle de plastic umplute cu nisip de catre copii si voluntari.

Editor: Alexandra Chiric luni 25 iulie 2016 , 18:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Complexul de la Tarna Mare, in valoare de peste 750.000 de euro, a fost realizat de Parohia Reformata si de Agentia pentru Protectia Mediului si a avut ca principal realizator Biserica Reformata, care a colaborat cu Agentia pentru Protectia Mediului si cu un partener din Ungaria.

Sursa foto: adevarul.ro
Sursa foto: adevarul.ro

Cele cinci cabane au fost construite din 4.000 de peturi umplute cu nisipi. Numai umplerea sticleor a necesitat zeci de ore de munca. Casele arata spectaculos, iar conditiile sunt ca intr-un hotel de trei stele, doar ca totul este ecologic.

Sursa foto: adevarul.ro
Sursa foto: adevarul.ro

„Ideea a fost de a avea un loc unde sa putem pune in practica conceptul de complex ecologic pe care l-am creionat initial in fosta baie comunala din Satu Mare, unde am putut desfasura doar activitati teoretice. Oportunitatea de a crea acest complex a aparut in momentul in care preotul Ilonczai a venit la mine si mi-a zis ca Parohia Reformata a primit prin retrocedare

mai multe terenuri, printre care si cel de la Tarna Mare, si nu stia ce sa faca cu el. Am mers, am vazut locul si am venit cu ideea de a face o tabara ecologica pe fonduri transfrontaliere, impreuna cu partea maghiara. Proiectul a valorat in total cam 750.000 de euro“, a declarat pentru adevarul.ro Elisabeta Bekesyi, directorarea Agenţiei pentru Mediu din Satu Mare.

Tabara atrage din ce in ce mai multi copii. In primul an de functionare, peste 200 de copii au venit aici pentru cursurile de ecologie sau activitati din sfera ecologica. Tot copiii si voluntarii au fost cei care au imapdurit 20 de arii din terenul care apartin complexului.

Sursa foto: adevarul.ro
Sursa foto: adevarul.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si