Proiect pentru încă un tip de pensie. Cine va putea beneficia de ea

Proiectul de lege al Ministerului Muncii prin care se doreşte înfiinţarea unui nou fond de pensii facultativ stabileşte că angajatorul poate stabili o astfel de pensie pentru angajaţi.

E. V., luni 07 ianuarie 2019 , 15:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Dacă un angajator stabileşte o astfel de schemă este obligat să o ofere tuturor angajaţilor.

Astfel, potrivit proiectului de lege, iniţiativa constituirii unui fond de pensii ocupaţionale aparţine exclusiv unui administrator autorizat în timp ce schema de pensii este stabilită de către fiecare angajator care doreşte şi are capacitatea financiară să ofere angajaţilor săi astfel de beneficii.

Potrivit proiectului, la un astfel de fond de pensii pot participa angajaţii unuia sau ai mai multor angajatori, iar toate informaţiile privind schema de pensii ocupaţionale trebuie furnizate de către angajator, scrie Mediafax. 

În cazul în care un angajator decide să stabilească o schemă de pensii ocupaţionale, acesta are obligaţia să ofere schema tuturor angajaţilor şi să vireze contribuţii. Angajatorul poate însă stabili cuantumuri diferenţiate de contribuţie proprie pentru angajaţii săi, pe criterii de vechime, funcţie sau drepturi salariale.

Potrivit expunerii de motive a proiectului, se urmăreşte garantarea unui nivel suplimentar de securitate pentru viitorii pensionari, prin impunera unor reguli de supraveghere, precum şi de gestionare eficientă a sistemului de pensii ocupaţionale.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si