Proiectul "Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord” a fost finalizat. 16 biserici din lemn vor fi puse in valoare

Consiliul judetean Maramures a finalizat proiectul "„Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord”, in cadrul caruia 16 biserici din lemn din Maramures vor fi puse in valoare.

joi 30 iunie 2016 , 16:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Lucrarile au vizat construirea a 16 centre de informare turistica in apropierea fiecarei biserici, amenajarea de parcari, reabilitarea gardurilor, iluminat stradal in zona monumentelor istorice si in cea a parcarilor.

Proiectul a fost finantat prin Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.1 – Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea şi modernizarea infrastructurilor conexe. Valoarea totala a proiectului a fost de 19.851.274,44 lei.

"Proiectul se referă în fond la ceea ce putem lăsa pe mai departe ca moştenire, pentru că promovarea patrimoniului cultural trebuie să reprezinte o prioritate. Acest proiect este un model de succes, un exemplu de bună-practică”, a declarat, potrivit Vocea Transilvaniei, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.  


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si