Supărare mare prin proprietarii de terase din centrul Timișoarei. Oamenii spun că noile norme le vor închide afacerile: sunt făcute în birou si nu au legatura cu realitatea.

Proprietarii de localuri sunt nemulțumiți

Regulile aflate în dezbatere pot lăsa fără curent electric terasele. Dimensiunile umbrelelelor vor fi reglementate strict. Vorbim de lățime, înălțime și de culoare.

În unele zone s-ar putea interzice muzica live la terase, iar programul s-ar putea încheia la ora 22.

Citeste si: Comisia Europeană critică "dezechilibrele excesive" din economia României

Paula Romocean, consilier local: "Interzicerea branșării tereaselor la rețeaua electrică aduce cele mai mari nemulțumiri."

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Citeste si: Comisia Europeană critică "dezechilibrele excesive" din economia României

Un om de afaceri din Timișoara, Dan Dinu, a explicat într-un mesaj scris pe contul de Facebook de ce ultimele reglementări adoptate de edili încurcă afacerile.

Acesta spune că măsurile sunt abuzive și că ar putea distruge turismul în oraș.

Noile măsuri propuse

Nici programul de funcționare pentru Centrul Vechi, cu ora de închidere 24, respectiv 1, în weekend, nu e considerat realist. În cartiere, terasele s-ar putea închide la 22. Se propune, de asemenea, interzicerea muzicii live pe terase.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre variola maimuței. Care este tratamentul în cazul infectării?

Conform Regulamentului, există unele modificări prevăzute, precum tipul de mobilier de terasă care poate fi amplasat în Timișoara, modul de amplasare a acestuia pe o serie de străzi din zona cartierelor istorice, dar și obligația ca societățile care amplasează terase în zona pietonală să asigure spațiu pentru trecerea autospecialelor de poliție și pompieri și să faciliteze circulația pietonală, lăsând 1-2 metri liberi.

Citeste si: Nuntă cu totul speciala în Cluj. Doi îndrăgostiți au venit cu TIR-urile la starea civilă din Gherla

Pentru a fi aplicate, aceste măsuri trebuie să treacă de votul consiliului local.

De asemenea, ca o prevedere nouă s-a stabilit faptul că se poate amplasa mobilier de terasă pe o adâncime de maximum 1 metru pe toată lungimea frontului stradal, exclusiv mese și scaune, cu condiția prezentării unui plan de amenajare a terasei care va fi avizat de către arhitectul-șef.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si