Protest al feroviarilor. Trenurile care pleacă sau ajung în Gara de Nord au sute de minute întârziere

Protest al feroviarilor. Trenurile care pleacă sau ajung în Gara de Nord au sute de minute întârziere

Protest al feroviarilor. Trenurile care pleacă sau ajung în Gara de Nord au sute de minute întârziere

(Sursa foto: digi24.ro)

Trenurile care ajung sau pleacă din Gara de Nord înregistrează luni sute de minute de întârziere. Motivul este dat de protestele feroviarilor.

Un tren din Târgu Jiu-București a înregistrat o întârziere de aproape trei ore din cauza unei greve spontane de la CFR. Alte două trenuri care urmau să plece din Gara de Nord către Aeropotul Henri Coandă, respectiv Constanța, au inegistrat întârzieri de 150 de minute fiecare, iar cele venite dinspre Constanța, Budapesta, Craiova, Galați și Suceava au întârzieri cuprinse între 30 și 70 de minute.

Citeste si: Grevă spontană a angajaților CFR

Sute de minute de întârziere în gările din România

Întârzieri de aproximativ 100 de minute au avut și trenurile care urmau să ajungă la Ruse, Suceava, Brașov și Aeroportul Henri Coandă.

CFR Călători a anunțat că luni a avut loc o acțiune a angajaților Societății Comerciale de Reparații Locomotive, astfel fiind oprite trenuri pe baza regionalelor București, Craiova, Iași și Galați.

Citeste si: Alertă la o stație de metrou din București. Accesul a fost restricţionat temporar

Greva cauzată de salariile înghețate

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a declarat că toate companiile care țin de transport froviar au nevoie de investiții masive.

"Vă spun sincer, în acest moment nu există aceste resurse", a declarat Sorin Grindeanu.

 Greva a fost cauzată deoarece salariile angajaților au fost înghețate, iar aceștia nu mai au bani nici de cheltuielile uzuale.

Citeste si: Mersul Trenurilor 2022: Cum poţi verifica online ce schimbări operează CFR din data de 12 decembrie?


Reporter

Și-a dorit să lucreze în televiziune încă din copilărie, iar după ce a terminat Facultatea de Jurnalism, visul i s-a împlinit. Când toată lumea îi spunea să aleagă domeniul social, că e mai ușor, e mai amuzant, e mai fancy, ea a ales să lucreze pe eveniment, domeniul care scoate la iveală latura sumbră a unor imagini aparent impecabile. Și-a dorit să fie mereu în mijlocul celor mai controversate infracțiuni și procese și să fie cea care le face cunoscute publicului larg.

Reporter

Mereu am știut că vreau să fiu jurnalist.... până la urmă, cui nu îi place să apară la televizor să-l vadă rudele și vecinii? Am zeci de filmulețe din copilărie în care îi intervievez pe părinții și bunicii mei – probabil sunt printre cele mai bune interviuri ale mele.

Am făcut Facultatea de Jurnalism și Științe Sociale la Universitatea Hyperion, însă visul meu a început să prindă contur abia când m-am angajat la o televiziune de știri. Acolo am învățat de fapt ce înseamnă meseria de jurnalist, cum să faci o știre, cum să pui întrebarea potrivită la momentul potrivit, cum să scoți în față problemele oamenilor.

În mare parte fac materiale economice – despre credite, salarii, cheltuieli, economii și afaceri. Dar îmi place să vorbesc și despre problemele legate de mediu, precum poluarea și cât de important este să reciclăm și să risipim cât mai puțin.

Îți Recomandăm Și...