Protest anuntat pentru astazi in Piata Victoriei. "Democratia moare in Romania in gaze si bastoane"

Un protest de comemorate a represaliilor impotriva manifestantilor din 10 august este anutat pe retelele de socializare pentru astazi, in Piata Victoriei.

Author: L. S. vineri 17 august 2018 , 12:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Vineri 17 august se implineste o saptamana de la momentul in care, la protestul diasporei, am asistat stupefiati la atacul revoltator pe care fortele dirijate politic ale jandarmeriei l-au pornit asupra cetatenilor pasnici. Potrivit datelor oficiale din 11 august, ordinul de dispersare a pietei a fost dat la ora 23:11 iar 452 de persoane au necesitat ingrijiri medicale.

Acestora li se adauga cei care au dezvoltat simptome ulterior si au cautat ajutor medical in zilele urmatoare. Ne intalnim la ora 22:45 pentru a putea comemora in tacere momentul cand a inceput represiunea impotriva manifestantilor. Este nevoie sa fim cel putin 452 de persoane care sa purtam masti (chirurgicale sau pentru zugravit) si sa reamintim lumii ca democratia moare in Romania in gaze si bastoane”, arata organizatorii, Rezistenta si Initiativa Romania, pe pagina evenimentului.

Peste 450 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale la protestul din 10 august.

Pana joi seara au fost inregistrate 211 plangeri penale in dosarul violentelor din Piata Victoriei, iar 92 de persoane au fost pana acum audiate. A fost atasat la dosar si Ordinul de interventie in forta intocmit de catre comandantul actiunii si aprobat de prefectul municipiului Bucuresti prin contrasemnare. Parchetul General a anuntat marti ca procurorul general Augustin Lazar a dispus preluarea de catre Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie- Sectia Parchetelor Militare de la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti a dosarului privind incidentele violente din Piata Victoriei, pentru ca cercetarea evenimentelor sa poata fi facuta unitar.

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Citeste si: Gina Pistol și Smiley au vorbit despre al doilea copil, chiar în ziua nunții! Vestea emoționantă pe care au dat-o- wowbiz.ro

Dosarul violentelor din Piata Victoriei a fost constituit in urma sesizarii din oficiu a procurorului militar de serviciu al Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, care a constatat din imaginile prezentate in spatiul public ca exista suspiciunea posibilei comiteri a unor fapte de natura penala de catre cadrele militare.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si