Protest la simularea BAC 2019: "Sistemul nu se pliază pe nevoile omului de mâine"

O elevă din Satul Mare a răspuns la subiectele de la simularea BAC 2019 printr-un protest.

E. V., luni 01 aprilie 2019 , 12:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Andreea Alexandra Varga, eleva din clasa a XI-a, și-a argumentat în scris nemulțumirile față de Ministerul Educației, față de faptul că există generații experiment și față de sistemul care nu se pliază pe nevoile omului de mâine

"De la mine din clasă da, dar din școală au fost mai mulți elevi care s-au alăturat protestului.

Sincer, m-am simțit foarte bine pentru că am înțeles că mai mulți profesori au citit lucrarea și am avut un feedback pozitiv din partea lor. Cu toții m-au felicitat și au spus că am scris foarte bine ce am scris și oarecum au regretat că au fost nevoiți să-mi treacă nota 1 pentru că n-am rezolvat subiectul, pentru că, de altfel, ceea ce am scris acolo pe ei i-a făcut să se simtă oarecum bine pentru că au înțeles că acest protest nu este împotriva profesorilor sau a școlii, ci împotriva sistemului de învățământ actual.

Sistemul acesta nu se pliază pe nevoile noastre, atât ca elevi, cât și ca și oameni. Noi dorim să fim formați pentru viitorul nostru, exact cum am scris și acolo, educația îl formează pe omul de mâine, care este viitorul țării noastre și noi des ne plângem că viitorul țării nu mai există pentru că ne pleacă acei oameni. De ce? Pentru că sistemul nostru de învățământ și ce avem noi acum nu ne formează să facem ce vrem noi de fapt.

Sper ca generațiile viitoare să se bucure de acest sistem de învățământ la care noi acum putem doar să sperăm," a precizat eleva pentru Digi24.

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si