Proteste de amploare al angajatilor din sistemul sanitar, in Bucuresti, dupa ce ministrul de Finante le-a dat vestea ca nu sunt bani pentru cresterile salariale

Peste 8.000 de angajati din Sanatate vor iesi joi in strada, dupa ce ministrul de Finanţe le-a spus verde in faţa ca nu sunt bani pentru sporuri sau pentru cresteri salariale. Sindicalistii se vor strange la usa lui Bodog iar mai apoi vor pleca in mars spre Guvern.

Author: A.L. joi 19 octombrie 2017 , 08:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Principala nemulţumire a oamenilor e legata de sporurile salariale. Desi PSD se lauda in campania electorala cu aceste plaţi, acum guvernanţii au pus un plafon de 30%. Acordarea banilor ar urma sa fie facuta discreţionar, spun membrii federaţiilor din Sanatate. Concret, daca situaţia nu va fi reglemenata prin lege, managerii urmeaza sa acorde sumele dupa bunul plac.

Pana la proteste, au fost negocieri la Ministerul Sanatatţii. Discuţia a fost insa haotica, iar guvernanţii nu a propus nicio masura concreta.

"La un moment dat se discuta, ca sa zic asa, pe bisericuţe, la fiecare colt al unei mese rotunde. Problema este ca marirea pe mediana luata de 2,9 miliarde de lei nu se stie cum se va regasi in venitul fiecarui om. Aici este marea probleme", s-a plans Eleodor Carstoiu, vicepresedintele Federaţiei Hipocrat.

Oamenii mai cer coaliţiei PSD-ALDE sa nu uite promisiunile din campania electorala si sa aplice integral cresterile salariale pentru toţi angajaţii din sanatate si asistenţa sociala.
Mitingul, la care sunt asteptaţi mii de oameni, va porni din Piaţa Geroge Enescu, unde protestarii se vor strange la ora 11, iar de la 12 la 14 vor pleca in mars spre sediul Guvernului.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si