UPDATE: Salariile restante ale minerilor de la Paroseni si Uricani care s-au blocat in subteran au fost virate in conturi, dupa ce liderii de sindicat au incheiat, marti, in urma negocierilor, o conventie cu conducerea Complexului Energetic Oltenia si cu cea a Societatii Nationale de Inchideri Mine. Intre timp, alti o suta de mineri din schimbul doi de la Uricani si Paroseni s-au alaturat protestului celor peste 350 de ortaci.

Liderul Sindicatului Huila din Valea Jiului, Laszlo Domokos, a declarat pentru News.ro ca discutiile minerilor cu conducerile Complexului Energetic Hunedoara si Societatii Nationale de Inchideri Mine s-au finalizat dupa aproximativ patru ore.

”Am incheiat discutiile, am cazut de acord, am incheiat si o conventie cu conducerea CEH si Societatii Nationale de Inchideri Mine, acum ne deplasam la mine sa le explicam oamenilor ce am semnat. Intre timp, in conturile Societatii a intrat ajutorul de stat aferent lunii octombrie si deci au intrat in conturi si restantele salariale”, a spus Laszlo Domokos.

 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în România, din SUA!- wowbiz.ro

La mina Uricanu s-au blocat in subteran 47 de mineri din schimbul patru si 78 de mineri din schimbul intâi, in timp ce la mina Paroseni protesteaza in subteran 27 de mineri din schimbul trei, alti 64 din schimbul patru si 141 din schimbul intâi. In total, 357 de mineri de la cele doua mine au oprit lucru, cerându-si drepturile salariale.

Liderul Sindicatului Huila din Valea Jiului, Laszlo Domokos, a declarat, marti dimineata, pentru News.ro

ca o comisie formata din ortaci si lideri de sindicat va merge sa discute cu conducerea Societatii de Inchideri Mine.

”Am stabilit la pontaj si la schimburi sa formam o delegatie de patru persoane, doua de la mina Uricani si doua de la Paroseni, câte un lider de sindicat si câte un miner de la fiecare, care va merge la Societate unde vom discuta, vom lua legatura cu Ministerul Energiei si vom solicita sa intermedieze intre noi si CEH sa ne asigure macar salariile pe decembrie si ianuarie”, a spus Domokos, potrivit News.ro.

Luni seara, cei 41 de mineri din schimbul trei de la Mina Paroseni s-au blocat in subteran, nemultumiti ca nu au primit inca avansul la salariu, care trebuia achitat in 29 noiembrie.

”Protestul este legat de drepturile salariale. Avansul la salariu ar fi trebuit achitat in 29 noiembrie, insa banii nu au intrat nici astazi. Mina Paroseni, la fel ca si cea de la Uricani, apartine de Societatea Nationala de Inchideri Mine, iar celelalte: Lonea, Livezeni, Lupeni si Vulcan apartin de Complexul Energetic Hunedoara. In Vulcan sunt doua mine, Vulcan si Paroseni. Cei de la Vulcan si-au luat banii, cei de la Paroseni nu. Oamenii vorbesc intre ei, normal ca sunt nemultimiri. Au fost probleme legate de incasari luna de luna in ultimul an, dar s-au gasit solutii intotdeauna”, spunea luni presedintele Sindicatului Huila din Valea Jiului, Laszlo Domokos.

Citeste si: Cum a început povestea de dragoste dintre Maria Cârneci și soțul său, Romulus Petrescu: „Cam așa a început povestea noastră. Nu frumoasă, cea mai frumoasă.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua seară de concert- VIDEO- radioimpuls.ro

Minerii din schimbul trei de la Mina Paroseni au refuzat initial intrarea in sut, iar in urma unor discutii acestia au decis sa intre in subteran, insa fara sa lucreze.

La Mina Paroseni extragerea carbunelui va fi oprita la finalul anului viitor, potrivit calendarului de inchidere a minelor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si