De-acasa, din sufletul capitalei... pana departe, pe meleaguri straine... O singura voce s-a auzit, aseara!

Aproape de centrul Londrei, la ora 20:00, masinile abia isi  faceau loc sa treaca printre romani. Tineri plecati la studii, ori parinti la munca, departe de copii, sunt cu inima acasa. Cu zecile au infruntat frigul si au fluturat drapelul tarii si in Amsterdam si la Chicago!  

Departe de ai lor, romanii plecati peste hotare au vazut, in direct, imagini de-acasa.

Vocea celor 80 000 de oameni adunati, aseara, in Piata Victoriei s-a auzit la cele mai importante posturi de televiziune ale lumii! BBC si RT France International au transmis, live, protestul...

-Care e impactul la nivel uman, in viata de zi cu zi? Impactul coruptiei e foarte adanc. Te lovesti de ea in spitale, in unele scoli, in institutiile politizate. Este inevitabila!

Din ce in ce mai multe cotidiane sunt si ele cu ochii pe Romania. The Guardian scrie despre refuzul premierului roman de a retrage ordonanta care a starnit revolta oamenilor, iar The New York Times aminteste ca protestul anti-ordonanta este cel mai mare de la caderea comunismului incoace!  

"Situatia in Romania este foarte complicata. Sute de mii de  romani de-ai mei protesteaza pe strazi si am incredere in ei, am incredere in poporul meu, cred in romania deci in final, sunt convins ca vom gasi solutii bune, domnia legii este importanta", spune Iohannis.


Despre importanta legii a vorbit azi, la Constanta, si ambasadorul Statelor Unite in Romania, Hans Klemm. Prezent la ceremonia de deschidere a exercitiului militar "Sea Shield 17", oficialul american a facut un apel catre romani:

-Aliatii nostri, prietenii nostri trebuie sa consolideze justitia si s-o faca mai puternica, nu sa faca pasi care sa slabeasca aceasta lupta. Acesta este mesajul meu.

Bulgarii au anuntat si ei ca sunt solidari cu romanii din strada! Duminica aceasta vor sa organizeze un miting de sustinere.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si