Proteste violente în Barcelona, după condamnarea liderilor catalani. Atenționare de călătorie MAE

Violențe pe străzile din Barcelona după ce liderii separatiștilor catalani au fost condamnați la închisoare, cu pedepse între 9 și 13 ani. Oamenii au ieșit în număr mare pe străzi, în semn de protest, manifestare care a ajuns la violențe.

R.B., marți 15 octombrie 2019 , 12:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cel puțin 78 de persoane au fost rănite luni în violențele izbucnite pe străzile din Barcelona, scrie El Pais. Protestatarii au aruncat cu obiecte în forțele de ordine. Două persoane au fost reținute. 

Atenţionare de călătorie emisă de MAE: La Barcelona (Spania) pot să apară perturbări în transport

Minsterul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Spania, întrucât în zona Barcelona pot să apară perturbări ale circulaţiei aeriene, rutiere şi feroviare. Cetăţenii români sunt sfătuiţi să se informeze înainte de a călători în zonă.

Citeste si: Grevă în întreaga lume împotriva schimbărilor climatice din istorie

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei, Barcelona, că pot avea loc mobilizări spontane de persoane care determină perturbări ale circulaţiei aeriene, rutiere şi feroviare, atât în zona metropolitană a Barcelonei, cât şi în regiunea din proximitate.

Ca urmare, se recomandă cetăţenilor români să se informeze, în prealabil, asupra stării drumurilor la http://infocar.dgt.es/etraffic/, de pe site-urile oficiale ale companiilor feroviare şi aeriene la care intenţionează să călătorească, precum şi de pe site-ul http://www.aena.es.

Citeste si: Liderul de la Hong Kong va retrage oficial proiectul de lege privind extrădarea

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34934181535; +34934334223; +34934340220, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al CetăţenilorRomâni din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Barcelona: +34661547853.

Citeste si: 13 persoane au murit, 16 au dispărut după o alunecare de teren cauzată de taifunul Lekima

Citeste si: 13 persoane au murit, 16 au dispărut după o alunecare de teren cauzată de taifunul Lekima

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro, http://barcelona.mae.ro şi aminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si