Protestele din Romania, in presa internationala. Publicatii importante abordeaza problema adoptarii Ordonantei de Urgenta care dezincrimineaza abuzul in serviciu

Amploarea protestelor din Rominia este oglindita si in presa internationala. Publicatii importante din intreaga lume, acorda spatii... generoase evenimentelor nocturne si titreaza: "Mii de oameni au protestat in Bucuresti", "Gratierea condamnarilor" sau "Guvernul dezincrimineaza abuzul in serviciu". ##VIDEO45024##

miercuri 01 februarie 2017 , 20:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Protestele din ultimele zile se fac auzite in intreaga lume! Presa straina vuieste!

New York Times titreaza: "Guvernul Romaniei decriminalizeaza abuzul in serviciu". Ordonanta "da o lovitura efortului de mai multi ani de a combate coruptia". Titluri similiare apar si in publicatiile din Europa. Presa franceza scrieca „protestatarii s-au adunat in Piata Universitatii din centrul orasului, inainte de a merge in mars la Ministerul Justitiei, la sediul Avocatului Poporului si sediul Guvernului".

Cotidianul  "Le Figaro" trece in revista si motivele nemultumirii: „un proiect al Guvernului de dezincriminare a abuzului in serviciu, in cazurile cu prejudiciu sub 200.000 de lei" si „gratierea condamnarilor pana la cinci ani pentru anumite infractiuni".

„Mii de oameni protesteaza fata de proiectul de gratiere", titreaza si Deutsche Welle, in timp ce Euronews relateaza ca „nemultumirea sociala in legatura cu reforma controversata a Codului penal nu slabeste in Romania" si mentioneaza ca magistratii si presedintele se opun acestor modificari.

Modificarile legislative adoptate marti prin ordonanta de urgenta de guvernul Romaniei si manifestatiile de strada care au urmat si-au gasit loc si in publicatii din intreaga lume. Din Canada si pana in Europa, protestele din tara noastra si-au gasit locul in ziarele din presa straina. "Guvernul roman a adoptat un decret "care salveaza coruptii" si care le permite politicienilor sa scape de urmarirea penala" scrie portalul italian ASKANEWS.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si