PSD a indatorat tara cu 10 miliarde de euro, in 7 luni! Guvernele Grindeanu si Tudose au imprumutat 553 de euro pe secunda

Guvernul PSD a imprumutat in primele luni ale anului aproximativ 10 miliarde de euro pentru a-si indeplini promisiunile electorale. Mai exact, guvernele Grindeanu si Tudose au imprumutat 553 de euro pe secunda.

A.C., marți 29 august 2017 , 10:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Desi preconizau ca valoarea imprumuturilor contractate de Guvern va fi de aproximativ 16,3 miliarde de euro, suma la care s-a ajuns doar in primele luni de guvernare e de 10.2 miliarde de lei, noteaza Romania Libera.

Ca si o comparatie, la finalul primelor sase luni din 2017, Guvernele PSD au avut nevoie de mai multi bani decat a avut nevoie Guvernul Ciolos pentru tot anul 2016.

Presedintele Asociatiei Nationale a Antreprenorilor, Cristina Chiriac, a precizat ca daca se continua in acest ritm, atunci Guvernul se va incarda in tinta de deficit bugetar. Un lucru ingrijorator e ca am putea ajunge in situatia in care Guvernulk nu va mai putea plati pensile si salariile.

 

“Temerea mea cea mai mare este ca vom ajunge spre finalul acestui an, daca nu se gasesc surse suplimentare de atras la bugetul consolidat, sa fim in imposibilitatea achitarii tuturor obligatiilor sociale. Ma refer aici la pensii, salarii, ajutoare sociale. Aceste tertipuri de crestere a salariului minim pe economie, de suportare a CAS sau CASS de catre angajator sau TVA strict au fost create tocmai ca urmare a gasirii de noi surse de venituri la bugetul de stat. Stam nu prost, ci foarte prost”, a adaugat aceasta.

Cititi AICI analiza integrala.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si